Meghosszabbítják a tűzszünetet Gázában

További túszok szabadulhatnak a háború sújtotta övezetből.

2023. 11. 27. 17:38
Tel-Aviv, 2023. november 27. A Gázai övezetet uraló, palesztin iszlamista Hamász szervezet fogságából kiszabadult izraeli túszokat szállító katonai helikopter érkezik a Tel-Aviv közelében lévõ Petah Tikvában lévõ Schneider Gyermekkórház területére 2023. november 26-án. A Hamász ezen a napon átadta a nemzetközi vöröskereszt képviselõinek az október 7-i terrortámadásban elhurcolt izraeli túszok következõ csoportját, 13 izraeli és négy külföldi állampolgárt. MTI/EPA/Christophe Petit Tesson Fotó: Christophe Petit Tesson
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Izrael és a Hamász megállapodott a tűzszünet meghosszabbításában – adta hírül a The Washington Post hétfőn. A cikk szerint két napig tolják ki a fegyvernyugvást, a megállapodás pedig Katar és Egyiptom közvetítésével jött létre. A Hamász ennek értelmében palesztin foglyokért cserébe minden nap további nőket és gyermekeket enged szabadon a Gázai övezetben raboskodó túszok közül. 

Ez elviekben további tíz túsz szabadulását jelentheti.

A Hamász az elmúlt három napban 58 túszt engedett szabadon, köztük három magyar is

A hírt először a katari külügyminisztérium jelentette be.

Borítókép: A Gázai övezetet uraló, palesztin iszlamista Hamász szervezet fogságából kiszabadult izraeli túszokat szállító katonai helikopter érkezik a Tel-Aviv közelében lévő Petah Tikvában található Schneider Gyermekkórház területére 2023. november 26-án. A Hamász ezen a napon átadta a nemzetközi vöröskereszt képviselőinek az október 7-i terrortámadásban elhurcolt izraeli túszok következő csoportját, 13 izraeli és négy külföldi állampolgárt (Fotó: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.