Nagy erejű földrengés rázta meg a Fülöp-szigeteket + videók

Két ember életét vesztette.

Forrás: MTI2023. 11. 17. 20:12
PHILIPPINES-EARTHQUAKE This handout photo obtained on November 17, 2023 from the facebook page of Justin Kyle T. Imperial, shows a landslide in Malapatan in Sarangani Province after a strong magnitude 6.7 earthquake shook the southern Philippines. (Photo by Handout / Justin Kyle T. Imperial / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / Justin Kyle T. Imperial" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS Fotó: Europress/AFP/Justin Kyle T.
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A momentummagnitudó skálán 6,8-es erősségű földrengés rázta meg a Fülöp-szigetek déli részét. A földmozgás következtében legkevesebb két ember meghalt, több épületben károk keletkeztek – közölte a helyi katasztrófaelhárítási hivatal.

A földrengés, amelynek az erősségét először 7,2 magnitúdóra mérték, helyi idő szerint délután történt.

A Fülöp-szigeteki Vulkanológiai és Szeizmológiai Intézet (Phivolcs) közölte: cunamiveszélyt nem észlelt a földrengés következtében.

A földmozgás epicentruma a Mindanao szigetén fekvő Davao Keleti Tartományhoz tartozó Saranganitól északnyugatra volt, a fővárostól, Manilától több mint 1740 kilométerre délre. A földrengést több közeli tartományban is lehetett érezni − közölte az intézet.

Az epicentrumtól száz kilométernyire fekvő General Santosban a felvételek szerint egy kereskedelmi központ tetőzete omlott be.

Egy másik kereskedelmi központban a vásárlók egy gyorsétterem asztalai alatt kerestek menedéket a plafonról omló törmelékek elől.

Az úgynevezett csendes-óceáni tűzgyűrűn található Fülöp-szigeteken gyakoriak a földrengések. 

Az egyik legerősebb földrengés 1990 júliusában pusztított a délkelet-ázsiai országban: az északi Luzon szigetén több mint 2400 ember halt meg egy 7,8-es erősségű földrengésben.

Borítókép: Földrengés a Fülöp-szigeteken (Fotó: Handout / Justin Kyle T. Imperial / AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.