Teljes káosz: Izrael-ellenes tüntetők zavarták meg a black friday vásárlóit + videó

Több amerikai nagyvárosban is tüntetéseket szerveztek a nagy akciók napjára, hogy megzavarják a vásárlókat, az Izrael-ellenes tüntetők így hívják fel a figyelmet mondanivalójukra. Voltak, akik felkelésre szólítottak fel, és többen antiszemita rigmusokat skandáltak.

2023. 11. 25. 11:33
Izrael-ellenes tüntetők New York-ban (Forrás: X / Timcast)
Izrael-ellenes tüntetők New York-ban (Forrás: X / Timcast)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Izrael-ellenes tüntetéseket szerveztek black friday napjára New Yorkban, Los Angelesben és Bostonban is. A black friday („fekete péntek”) az Egyesült Államokban a hálaadás utáni csütörtök, amikor az üzletek hatalmas leárazásokkal, akciókkal várják a vásárlókat. 

A palesztinpártiak ezt az alkalmat használták ki arra, hogy felhívják a figyelmet mondandójukra, ugyanakkor több tüntető antiszemita rigmusokat skandált, és többen lázadásra szólítottak fel – adta hírül a Fox News amerikai televíziós csatorna. 

Csak egy megoldás van: intifáda forradalom!

– skandálták a Lower Manhattan-i Washington Square Parkban összegyűlt tüntetők. Az Izrael-ellenes tüntetéseken egyre gyakrabban hangzanak el intifádára, azaz polgári felkelésre való felhívások az október 7-i Hamász-támadás óta.

A New York Post szerint a tüntetők arra szólították fel a jelenlévőket, hogy lázadjanak a black friday ellen, bojkottálják a cégeket és zavarják meg a vásárlókat, de olyan antiszemita kijelentések is elhangzottak, mint „A folyótól a tengerig Palesztina szabad lesz” mondat.

Voltak, akik azt skandálták:

Biden, átkozottul hazudsz, felégeted Palesztinát!

Több jelentés szerint a tüntetésen mintegy kétezer ember vett részt, és további egy-kétezer tüntető gyűlt össze a Macy’s áruháza közelében is. Csütörtökön hálaadáskor egyébként tüntetők megzavarták a Macy’s hálaadásnapi felvonulását is azzal, hogy azt skandálták és énekelték, hogy „Palesztina szabad lesz”, míg mások a felvonulás útvonalán az utcára ragasztották magukat és művérrel öntötték le egymást. 

A Los Angeles-i tüntetők a Hollywoodtól délre fekvő The Grove nevű népszerű bevásárlónegyedben gyűltek össze, hogy „világossá tegyék, hogy nem lesz semmiféle biznisz, amíg Palesztina nem lesz szabad”. 

Bostonban pedig többtucatnyi tüntető gyűlt össze a Puma üzlete előtt egy népszerű bevásárlónegyedben, hogy bírálják a vállalat Izraelhez fűződő kapcsolatait – jelentette a helyi adó, a WGBH. A csatorna tájékoztatása szerint a Puma Izrael labdarúgócsapatait látja el márkás felszerelésekkel a nemzetközi versenyekre.

Borítókép: Izrael-ellenes tüntetők New Yorkban (Forrás: X/Timcast)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.