Terrortámadás történt Jeruzsálemben + videók

Buszmegállóban álló civilekre nyitott tüzet két terrorista, mindkettőjüket lelőtték.

2023. 11. 30. 9:09
Israeli police and security forces stand next to covered the bodies of suspected attackers (L) as they secure the site of a shooting in Jerusalem on November 30, 2023. (Photo by Menahem KAHANA / AFP) Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két terrorista autójával, gépkarabéllyal és pisztollyal  felfegyverkezve Jeruzsálem egyik bevezető útjához hajtott, majd kiszállva tüzet nyitottak a buszmegállóban álló civilekre. A támadókat két biztonsági és egy Gázából hazatartó tartalékos katona agyonlőtte – számolt be az MTI az izraeli médiára hivatkozva.

Az izraeli mentőszolgálat szerint a merényletben életét vesztette egy 24 és egy 60 éves nő, valamint egy 73 éves férfi. A támadásban legkevesebb tizenegyen sérültek meg, közülük öten súlyosan – őket azonnal kórházba szállították. Az egyik halálos áldozat Elimeleh Vasszerman rabbi, az asdódi rabbinikus bíróság bírója.

A sebesülteket kórházba szállították, és a rendőrség lezárta a környéket. A helyi média szerint egy kelet-jeruzsálemi testvérpár, Murad és Ebrahim Nemer követték el a támadást. A 38 és a 30 éves férfi kapcsolatban állt a Hamász palesztin terrorszervezettel – értesült az i24NEWS izraeli hírtelevízió. Autójukban több száz töltényt tartalmazó fegyvertárat is találtak. Korábban terrorista tevékenység gyanúja miatt börtönbüntetésre ítélték őket.

Aftermath of a violent incident in Jerusalem
Terrortámadás történt Jeruzsálemben 2023. november 30-án. Fotó: Ronen Zvulun

Jeruzsálem polgármestere súlyos támadásnak nevezte a merényletet, és köszönetet mondott azoknak, akik közbeléptek. A támadásra azt követően került sor, hogy csütörtök hajnalban a Hamász palesztin terrorszervezet és az izraeli vezetés a közel egy hete tartó tűzszünet ismételt meghosszabbításában egyezett meg.

Borítókép: Rendőrségi helyszínelés a jeruzsálemi terrortámadás helyszínén 2023. november 30-án (Fotó: AFP/Menahem Kahana)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.