A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Vissza a jövőbe a valóságban is? Ebben a városban vethetik be először a repülő taxikat + videó

Már jövőre repülőtaxikat láthatunk a nagyvárosok egén?

2023. 11. 15. 17:40
This photograph taken on June 18, 2023 shows the Volocopter air taxi 'Volocity' displayed during the International Paris Air Show at the Paris–Le Bourget Airport. (Photo by JULIEN DE ROSA / AFP) Fotó: JULIEN DE ROSA / AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elektromos repülőtaxikat vetnének be a 2024-es párizsi olimpiai játékokon. A hivatalos cél, hogy új mobilitási kínálattal kísérletezzenek a város legsűrűbben lakott területein.

VoloCity static model showned in Japan
A Volocopter, a városi légi mobilitás úttörője (Fotó: Yomiuri Shimbun /AFP)

A német gyártó honlapján és videóiban a repülő taxi előnyeiként sorolják a gyorsaságot és a megbízhatóságot, azt, hogy a menetidőre nincs hatással az aktuális forgalom vagy a kialakuló közlekedési dugók.

Állítják: a volocopterok nem bocsátanak ki káros anyagokat és nem keltenek nagy zajt, így remek alternatív megoldásokat jelenthetnek a zsúfolt nagyvárosokban. 

Párizs kapcsán pedig nem csak az olimpiai játékok idejéről írnak – a francia fővárost az elektromos repülő taxik egyik első állandó felhasználási helyeként emlegetik.

A francia hatóságok azonban egyelőre tartózkodók, és nem hagyták jóvá a volocopterok üzembe helyezését az olimpia idejére sem. A párizsi városvezetés kedden elutasította az ötletet, azt „abszurdnak” és „ökológiai aberrációnak” nevezték – írja a Le Monde francia napilap.

Egy teljesen haszontalan és rendkívül szennyező eszköz néhány rendkívüli helyzetű, sietős ember számára

 – idéz a lap egy másik politikai véleményt.

Szeptember elején a francia környezetvédelmi hatóság is hiányosnak ítélte a Szajnára tervezett repülő taxik leendő kísérleti bázisának a hatástanulmányát, ami indoklásuk szerint megkérdőjelezi a zaj- és vizuális szennyezést, az energiafelhasználást, valamint az utasok és a párizsiak biztonságának kockázata is felmerült.

Borítókép: 2023. június 18-án készült fénykép a Volocopter légitaxiról (Fotó: Julien De Rosa/ AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.