A franciák több mint kétharmada szerint ne járjon ugyanolyan juttatás az EU-n kívülieknek

A francia baloldaliak 45 százaléka szerint nincs ezzel semmi gond.

2023. 12. 17. 6:50
Forrás: Forrás: Unsplash.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét egy felmérés eredményével jött ki a CSA Institute, amiben a franciákat kérdezték meg különböző kérdésekről. A kutatás alapján kimondható, hogy 

a franciák 73 százaléka gondolja úgy, hogy nem kellene az Európai Unión kívülről érkező külföldieknek ugyanolyan szociális jogokat adni, mint ami megilleti a francia állampolgárokat. 

A felmérés szerint az életkor és a politikai nézetek szerint van különbség a válaszadók véleményében

A 35 év alattiak mindössze 37 százaléka gondolja úgy, hogy a külföldieknek ugyanolyan szociális jogokkal kell rendelkezniük, mint a franciáknak. Ez az arány csaknem a felére csökkent az 50 év felettiek esetében, és mindössze 23 százalék osztja ezt a véleményt. 

A 18–24 és a 25–34 évesek (37%) értenek egyet a leginkább azzal, a nem európai külföldiek ugyanolyan szociális jogokkal rendelkeznek, mint a franciák. A 35–49 évesek között mindössze 24 százalék van.

Ha politikai oldal szerint nézzük a kérdést, akkor a szakadék nagyobb, mint valaha. Összességében a jobboldali válaszadók 88 százaléka ellenzi a nem európai külföldiek és a franciák egyenlő szociális jogait, szemben a baloldali válaszadók 45 százalékával.

Nemrég egy olyan felmérés is megjelent, amely szerint a franciák kétharmada úgy gondolja, hogy túl sok a nem európai bevándorló Franciaországban. A felmérés alapján a közvélemény egyetért a kérdésben, hiszen a megkérdezett 25–34 évesek 57 százaléka gondolja így, míg az 50–64 éves korosztályban ez a szám már 72 százalék.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash.com)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.