Lujza 2024. március 2.
logo

A nemzetközi baloldali erők elleni küzdelemről tárgyalt Orbán Viktor az új argentin elnökkel

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.12.10. 06:06 2023.12.10. 08:30
A nemzetközi baloldali erők elleni küzdelemről tárgyalt Orbán Viktor az új argentin elnökkel

Orbán Viktor miniszterelnök szombat este kétoldalú tárgyalást folytatott Javier Mileivel, Argentína új elnökével, akinek beiktatási ünnepsége vasárnap lesz Buenos Airesben – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. 

ORBÁN Viktor; MILEI, Javier
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor személyesen is gratulált Javier Mileinek a választási győzelemhez, és magyarországi hivatalos látogatásra hívta meg az új államfőt.

Egyeztettek a magyar–argentin kétoldalú kapcsolatok fejlesztési lehetőségeiről, valamint a politikai együttműködésről a nemzetközi baloldali erők elleni hatékonyabb küzdelem érdekében

– fogalmazott a közleményben a sajtófőnök.

A kormányfő a Fidesz elnökeként a nap folyamán argentin fővárosban kétoldalú tárgyalást folytatott Santiago Abascallal, a jobboldali spanyol VOX párt elnökével is. A megbeszélésen az európai parlamenti választást megelőző kampányidőszak közös teendőiről, a választások tétjéről: a nemzeti szuverenitás megvédéséről volt szó. A magyar és a spanyol pártvezető megerősítette elkötelezettségét a folyamatosan erősödő európai jobboldali pártok összefogásának elmélyítése mellett.

ABASCAL, Santiago; ORBÁN Viktor; MILEI, Javier
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Borítókép: Javier Milei megválasztott argentin elnök (j) és Orbán Viktor kormányfő tárgyalása Buenos Airesben 2023. december 9-én. A miniszterelnök december 10-én részt vesz az új elnök beiktatásán. Balra Győri Enikő, a Fidesz európai parlamenti képviselője. (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.