Baljós figyelmeztetés a kínai egészségügyi bizottságtól

Azt kérik az emberektől, hogy fontolják meg a szokásos holdújévi utazásokat.

2023. 12. 30. 20:21
null
Hajtung, 2023. december 19. Sebesülttel érkeznek kórházba a Csinghaj tartománybeli Hajtung nagyvárosban, miután földrengés pusztított Kína északnyugati részén, Kanszu és Csinghaj tartomány határán 2023. december 19-re virradóan. A kínai földrengésközpont szerint 6,2-es erõsségû rengés fészke tíz kilométeres mélységben volt, erejét az Amerikai Földtani Intézet (USGS) 5,9-nek mérte. A természeti katasztrófának legkevesebb 118 halálos áldozata és négyszáz sebesültje van, sokan eltûntek, mintegy 6400 ház megrongálódott. MTI/EPA/Hszinhua Fotó: Csang Hung-hsziang
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság (NHC) arra figyelmeztetett, hogy a februári holdújévre várható robbanásszerű utazási hullám a koronavírus-fertőzés megnövekedett szintjét, és potenciálisan a súlyos megbetegedések és a halálesetek növekedését eredményezheti. 

Mint ismert, közel két hónapja arról érkeznek jelentések, hogy a kínai nagyvárosokban túlzsúfoltak a kórházak, ahol elsősorban fiatalokat ápolnak különböző légzőszervi megbetegedések, köztük koronavírus-, influenza- és bakteriális fertőzések miatt.

 

A hét elején a kínai közegészségügyi tisztviselők még azt állították, hogy a dokumentált légúti fertőzések száma az országban lassú csökkenésnek indult. Az NHC azonban a minap azt sugallta, hogy ez a trend nem biztos, hogy kitart, mivel kínaiak milliói utaznak majd a holdújév idején, amely hagyományosan Kína legnagyobb és legfontosabb ünnepe.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Hszinhua)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.