Cseh Katalin a Magyarországnak járó uniós források ellen

Az Európai Parlament liberális csoportja adott ki közleményt Cseh Katalin hozzájárulásával.

2023. 12. 12. 15:02
CSEH Katalin
Budapest, 2022. július 12. Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselõje a kisadózó vállalkozók tételes adója (kata) módosítása ellen tiltakozók demonstrációján a Margit híd pesti hídfõjénél 2022. július 12-én. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Bizottság hamarosan bejelentheti a Magyarországnak járó uniós források egy részének folyósítását.

Tízmilliárd euróról beszélünk, ami a kohéziós források azon része, amelyről tanácsi döntés nélkül rendelkezhet a bizottság. Ezek a pénzek a magyar igazságügyi rendszerrel kapcsolatos aggályok miatt kerültek visszatartásra.

A bejelentés nem érhette váratlanul a magyar kormányt, hisz – ahogy lapunk közölte – már a hónap elején úgy fogalmazott Tuzson Bence igazságügyi miniszter, hogy 

nincsen most olyan, Magyarország irányába tett kérés, amelyet Magyarország száz százalékban ne teljesített volna.

A folyósításról szóló hírek megjelenése után a Politico brüsszeli hírportál hisztis gyerekként kezdett toporzékolni, a liberális képviselők pedig a közösségi médiában tajtékzanak, különösen Daniel Freund német liberális képviselő. Utóbbi úgy fogalmazott oldalán, hogy „2023 jó év volt az európai demokrácia számára. Egészen a mai napig.”

Ehhez, a Magyarország ellen kampányoló csapathoz sorakozott fel ismét a Momentum EP-képviselője, Cseh Katalin. A Renew liberális csoport közleményéhez csatlakozott Cseh, aki azt írja, hogy 

A magyar kormánynak nyújtott uniós források kifizetéséről szóló döntés aggályokat vetne fel az Európai Bizottság jogállamiság fenntartása iránti elkötelezettségével kapcsolatban.

Egyébként a legutóbbi brüsszeli értesüléseink szerint szerdáig még várni kell a bizottság bejelentésére.

Borítókép: Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője a kisadózó vállalkozók tételes adója (kata) módosítása ellen tiltakozók demonstrációján a Margit híd pesti hídfőjénél 2022. július 12-én (MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.