Elképesztő támadás Magyarország ellen Ukrajna miatt egy uniós országtól

A nagykövetük szerint el kell hagynunk az EU-t, mert nem támogatjuk Ukrajnát.

2023. 12. 16. 17:22
ORBÁN Viktor; VON DER LEYEN, Ursula; MICHEL, Charles; NEHAMMER, Karl
Az EU és a Nyugat-Balkán brüsszeli csúcstalálkozója Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Arnoldas Pranckevicius, az Európai Unió (EU) litván nagykövete arra utalt legutóbb, hogy Magyarországnak ki kellene lépnie az Európai Unióból az Ukrajnával kapcsolatos álláspontja miatt, írja az Origo. 

Az iz.ru cikke szerint a litván politikus december 15-én üzenetet tett közzé Facebook-oldalán. Pranckevicius szerint ha „ez az ország” (csak egyértelműen utalt Magyarországra, nem merte konkrétan leírni) nem áll készen arra, hogy megváltoztassa álláspontját, idézzük, „csak egy helyes döntése van: a távozás”.

Magyarország álláspontja határozott és világos

A Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában péntek reggel a kormányfő azt mondta:

Magyarország az EU-csúcson nem vett részt az Ukrajna EU-s csatlakozásával kapcsolatos döntésben, megvétózta viszont az ukránoknak szánt 50 milliárd eurós támogatást.

A tagfelvételi tárgyalások megkezdését Ukrajnával rossz döntésnek nevezte, és közölte, annak esetleges negatív következményeit a magyarok nem fogják megfizetni.

Borítókép: Csoportkép az EU–Balkán csúcstalálkozón (Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.