Ennyibe kerülnek a berlini migránsok a fővárosi adófizetőknek

Gunnar Lindemann, az Alternatíva Németországért (AfD) berlini csoportjának képviselője lerántotta a leplet a német szövetségi kormány elhibázott migrációs politikájáról.

2023. 12. 13. 21:32
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Berlinben mintegy 1,5 millió eurót költenek a migránsok elhelyezésére és ellátására – naponta. Ez évente 547 millió eurót tesz ki, és ezek a költségek csak az egykori Tempelhof és Tegel repülőtereken található két érkezési központra, valamint tíz szállodára és szállásra vonatkoznak. Tegelben a havi költségek migránsonként 7400 eurót tesznek ki – majdnem annyit, mint egy parlamenti képviselőé a kormányban.

– Ez azt jelenti, hogy máris két kulcsfontosságú területet azonosítottunk, ahol egy AfD-kormány megszorításokat fog végrehajtani – fogalmazott az AfD egy közleményben. A párt szerint a határokat végre meg kell védeni, és meg kell állítani a tömeges migráció elősegítését.

Abszurd, hogy csak a német főváros naponta eurómilliókat költ olyan emberek finanszírozására, akiknek nagyrészt nem is kellene itt lenniük – fogalmaz a jobboldali párt. 

A német kormánynak így is meggyűlik a baja a költségvetéssel és a számokkal.

Mint ismert, Christian Lindner liberális szövetségi pénzügyminiszter a klíma- és átalakulási alapra kiszabott költségvetési befagyasztást szinte a teljes jelenlegi költségvetésre, azaz a 2023-as büdzsére is kiterjeszti, számolt be róla a Reuters hírügynökség.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: DPA/Picture-Alliance/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.