Erődítményekké változtak a karácsonyi vásárok az iszlamisták miatt

Az Osztrák Szabadságpárt vezetője a közösségi médiában fejezte ki nemtetszését arról, hogy a migránsok miatt fegyveres rendőröknek kell őriznie a karácsony biztonságát.

2023. 12. 26. 15:07
View of St. Stephen's Cathedral, shops and Christmas tree on Stephanplatz at dusk, Vienna, Austria
Bécs
View of St. Stephen's Cathedral, shops and Christmas tree on Stephanplatz at dusk, Vienna, Austria, Europe (Photo by Frank Fell / Robert Harding Premium / robertharding via AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dominik Nepp, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) vezetője felháborodottságának adott hangot, mivel ebben az évben fegyveres rendőröknek és kommandósoknak kellett őriznie a karácsony biztonságát – írta meg az Exxpress osztrák lap. 

A helyzet – úgy látszik – Nyugat-Európában tarthatatlan – vélekedett Nepp. Szinte az egész kontinensen gépfegyveres őröknek kell védeni a karácsonyi vásárokat és a járókelőket az esetleges iszlamista támadások miatt. Mivel a határokon nem sikerült megakadályozni a terroristák bejutását az országokba – ahogy Ausztriába sem –, ezért a rendvédelmi szervek arra kényszerülnek, hogy nagyobb erővel lépjenek fel a radikális veszéllyel szemben.

Nepp kifejtette:

Mit tettek a rendszerpártok Ausztriával! Beengedték a legrosszabb iszlamista söpredéket Ausztriába! Most már Szent István-székesegyház erődünk van, amelyet maszkos rendőröknek kell őrizniük rohamlövegekkel. Tragikus.

 

Borítókép: Kilátás a Szent István-székesegyházra, üzletekre és karácsonyfára a Stephanplatzon alkonyatkor (Fotó: AFP/Frank Fell/Robert Harding)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.