Ezért volt szükség a félelmetes repülőrajra Putyin gépe mellett + videó

Dmitrij Peszkov elárulta, hogy miért kísérték az orosz elnök gépét Szu–35-ösök.

2023. 12. 07. 21:32
Forrás: Borítókép: Képkocka az orosz védelmi minisztérium videójából, Szu–35-ös gépek kísérik Vlagyimir Putyin orosz elnököt (Forrás: Orosz védelmi minisztérium)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lapunk is írt róla, hogy Vlagyimir Putyin repülőgépét egy Szu–35-ös vadászraj biztosította. Az esetről az orosz védelmi minisztérium tett közzé egy igen látványos videót.. 

Dmitrij Peszkov, a Kreml sajtótitkára azt is elárulta, hogy miért volt szükség ezekre a repülőkre. 

Ezeket a lépéseket az orosz vezető védelme érdekében tették a viharos térségben, és az elnöki gép légi kíséretére különleges átrepülési engedélyeket szereztek be azoktól az államoktól, amelyek felett átrepültek

– közölte a sajtótitkár.

Peszkov hozzátette, hogy „míg az Egyesült Arab Emírségek és Szaúd-Arábia stabil, biztonságos országok, addig a környező szomszédság bizonyára tele van veszélyekkel és kiszámíthatatlansággal, ezért természetesen minden intézkedést megtesznek annak érdekében, hogy az orosz államfő biztonságát a megfelelő szinten garantálják”.

Putyin szerdán Abu-Dzabiba és Rijádba látogatott, ahol megbeszélést folytatott Mohammed bin Zajed Al Nahjannal, az Egyesült Arab Emírségek elnökével, illetve Mohammed bin Szalman Al Szaud szaúdi koronaherceggel. Repülőgépét az orosz légierő négy Szu–35Sz típusú vadászrepülőgépe kísérte, amelyek különböző osztályú szabványos fegyvereket vittek magukkal.

Borítókép: Képkocka az orosz védelmi minisztérium videójából. Szu–35-ös gépek kísérik Vlagyimir Putyin orosz elnököt (Forrás: Orosz védelmi minisztérium)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.