Így érhet véget az orosz–ukrán háború Macron közvetítésével

Az orosz elnök csütörtökön megerősítette, hogy mindig kész párbeszédre francia kollégájával, de Emmanuel Macron nem látja értelmét, ezért minden eszmecserét felhagyott.

Forrás: Le Figaro2023. 12. 16. 11:16
MACRON, Emmanuel; PUTYIN, Vlagyimir; MACRON, Brigitte;
Fort Bregancon, 2019. augusztus 19. Emmanuel Macron francia államfõ (k) és felesége, Brigitte Macron fogadja Vlagyimir Putyin orosz elnököt a dél-franciaországi elnöki rezidencián, Fort Breganconban 2019. augusztus 19-én. MTI/EPA/AFP/Gerard Julien Fotó: Gerard Julien
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emmanuel Macron francia elnök pénteken bejelentette, hogy nem változtatta meg a számát, és mindig elérhető, ha orosz kollégájának, Vlagyimir Putyinnak bármilyen komoly javaslata volt az ukrajnai béke érdekében.

Ha Putyin elnök párbeszédre és komoly javaslatokra vágyik a továbblépés, a konfliktus lezárása és a tartós béke megteremtése érdekében, vagyis tiszteletben tartva a nemzetközi jogot, és ezáltal az ukrán érdekeket és szuverenitását. Franciaország mindig is, és ebben az esetben is egy olyan hatalom lesz, amely segít, és amely nem kíméli erőfeszítéseit az eredmény elérése érdekében

– mondta egy európai csúcstalálkozót követő sajtótájékoztatón emlékeztetve, hogy milyen erőfeszítéseket tett az ukrajnai orosz invázió megakadályozására 2022 februárjában, majd annak megállítására az első hónapokban.

Borítókép: Emmanuel Macron francia államfő (k) és felesége, Brigitte Macron fogadja Vlagyimir Putyin orosz elnököt a dél-franciaországi elnöki rezidencián, Fort Breganconban 2019. augusztus 19-én (Fotó: MTI/EPA/AFP/Gerard Julien)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.