Jelentősen emelkedett a kiskereskedelmi forgalom az elmúlt egy évben Oroszországban

Az oroszországi kiskereskedelmi forgalom 2023 végére meghaladja a 46 billió rubelt

Forrás: RIA Novosztyi2023. 12. 25. 10:30
teli polc Oroszországban
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az oroszországi kiskereskedelmi forgalom 2023 végére meghaladja a 46 billió rubelt – mondta Denisz Manturov miniszterelnök-helyettes, az ipari és kereskedelmi minisztérium vezetője a RIA Novosztyinak adott interjújában.

A Roszstat szerint tavaly a kiskereskedelmi forgalom 42,5 billió rubel volt. Így az idén mintegy nyolcszázalékos növekedés várható. Manturov szerint növekedés várható az online kereskedelemben is – ez továbbra is az egyik leggyorsabban növekvő ágazat.

Arról már korábban Magyarországon is sokat cikkeztek, hogy a szankciók ellenére az orosz üzletek tele vannak, és tulajdonképpen mindent megvásárolhatnak az ott élők, még a nyugati márkákat is. 

 

Denisz Manturov az interjúban beszélt az orosz ipar 2024-re kitűzött fő céljairól is. A legfontosabb a termelési volumenek pozitív tendenciájának fenntartása. A robotizáció, a légi közlekedés, a hajógyártás és a humán erőforrás kérdései is kiemelt figyelmet kapnak a következő évben.

Az orosz autóipar kapott egy második esélyt, amellyel mindenképpen élni fog: jóhiszemű keleti partnerekkel együttműködve új, hazai érdekeltségű gyártóüzemeket hoz létre – tette hozzá Denisz Manturov a RIA Novosztyinak adott interjúban.

Borítókép: Oroszországban a szankciók ellenére ott vannak a nyugati márkák 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.