Kijevben eljátszottak a demokrácia gondolatával, de nem tetszett nekik

A Verhovna Rada minden frakciója egyetértett abban, hogy a háború végéig nem lesznek választások Ukrajnában.

2023. 12. 01. 7:03
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miután megjelent a hír, hogy lesz kihívója Zelenszkijnek 2024-ben, az ellenzékben hiányt szenvedő ukrán parlament gyorsan eldöntötte, hogy mégsem tartanak választásokat jövőre. Az orosz–ukrán háború végéig plusz még fél évig a demokrácia elnapolva. 

Ursula von der Leyen Európai Bizottság elnöke és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Fotó: SMTI/EPA/Szerhij Dolzsenko
Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök. Fotó: SMTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

A Verhovna Rada csaknem valamennyi frakciója és csoportja (az Ukrajna Helyreállítása csoport kivételével) aláírt egy dokumentumot, amely kimondja, hogy Ukrajnában a háború végéig nem tarthatnak választásokat (sem elnökit, sem parlamentit). Legkorábban hat hónappal a hadiállapot feloldása után rendezhetik meg őket

– írja a Sztana ukrán oldal.

 

Demokrácia felszámolva

Tegyük hozzá, hogy történt ez akkor, amikor éppen a minap mondta az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen, hogy Ukrajna fejlődése óriási minden téren. 

Nem maradt el az orosz szókimondó második ember posztja sem a témával kapcsolatban. Dmitrij Medvegyev az Oroszországi Föderáció Biztonsági Tanácsának elnökhelyettese egész egyszerűen kokainbohócnak nevezi a legújabb Telegram-posztjában Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt. És már nem az első alkalom, amikor Ukrajnára mint 404-es, azaz nem létező országra utal.

„Ennyi. Az álarcok végre lehullottak. A Rada lefújta az elnökválasztást. Végül is, amíg az utolsó ukránig háború van, választások nincsenek, addig Zelenszkijék vannak”

– fogalmazta meg gondolatait Medvegyev.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.