Edina 2024. február 26.
logo

Meglepő számokat közölt Izrael a halálos áldozatokról

Magyar Nemzet
2023.12.05. 08:31 2023.12.05. 08:37
Meglepő számokat közölt Izrael a halálos áldozatokról

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) tájékoztatóján megdöbbentő számok láttak napvilágot a gázai palesztin áldozatokról. Az IDF nyilvánosságra hozta, hogy a mintegy 15 ezer halott egyharmada, azaz körülbelül ötezer fő a Hamász terrorszervezethez tartozott. Ez az információ megkérdőjelezi a Hamász vezette gázai egészségügyi minisztérium által hangoztatott narratívát, amely nem tesz különbséget a civil és a terrorista áldozatok között.

A The Times of Israel lap kiemelte, hogyha helyesek a számok, akkor az példátlan arányt jelent: egy megölt harcosra két civil jutott. Összehasonlításképpen, a NATO-erők esetében Afganisztánban a tálibok elleni harc során egy terroristára három-négy civil áldozat jutott. 

Richard Kemp, az Egyesült Királyság afganisztáni fegyveres erőinek vezetője kiemelte az IDF elkötelezettségét a polgári áldozatok minimalizálása mellett, és kijelentette: 

A világon egyetlen más hadsereg sem ért el ilyen szintet a civilek védelmében. Szó szerint igaz, hogy az IDF a világ legmorálisabb hadserege.

Az izraeli katonák rendkívül nehéz körülmények között kénytelenek harcolni a terrorizmus ellen, hiszen a Hamász katonái a civil lakosság mögé bújnak, és a katonai létesítmények valamilyen civil infrastruktúránál vannak felállítva, például iskolákban vagy kórházakban. Az alábbi alagutat egy iskola mellett találták meg.

Az alábbi videón látható fegyvereket pedig a gázai al-Sifa kórházban egy fegyverraktárban találták az izraeli katonák.

Borítókép: Romok között palesztinok egy izraeli légicsapás után a Gázai övezet déli részén fekvő Rafahban 2023. december 4-én (Fotó: MTI/AP/Hatem Ali)

Támadás Izrael ellen

Felgyújtotta magát egy katona az izraeli nagykövetség előtt + videó

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.