Megrohamozták a Capitolium épületét az Izrael-ellenes tüntetők + videó

Ezúttal egy szenátusi irodaépületbe hatoltak be a demonstrálók, akik tűzszünetet és Izrael támogatásának leállítását követelték.

2023. 12. 12. 6:46
null
New York, 2023. november 10. Diákok tiltakoznak a Gázai övezetben zajló izraeli katonai mûveletek ellen New Yorkban 2023. november 9-én. A Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveresei október 7-én támadást indítottak Izrael ellen, több mint 1400 embert meggyilkoltak, további mintegy háromezret megsebesítettek, valamint legalább 240 embert elraboltak, és túszként tartanak fogva. A gázai egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint az övezet ellen elindított izraeli hadmûveletek halálos áldozatainak száma már meghaladta a tízezret. MTI/EPA/Justin Lane Fotó: Justin Lane
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tüntetők helyi idő szerint délelőtt tíz óra körül törtek be az Egyesült Államok szenátusának egyik irodaépületébe Washingtonban. Egyikük felmászott egy az előtérben található szoborra, amelyre egy transzparenst is igyekezett felerősíteni.

A rendőrök az illegális tüntetés miatt 49 embert vettek őrizetbe. Ez nem az első hasonló eset, októberben egy képviselői irodaházat rohamoztak meg Izrael-ellenes csoportok tagjai.

A nap folyamán egy másik demonstrációra is sor került az Egyesült Államok fővárosában. Órákkal az Fehér Ház éves hanukapartija előtt 18 idős zsidó láncolta magát az elnöki rezidencia kerítéséhez a gázai „népirtás” ellen tiltakozva és tűzszünetet követelve.

Borítókép: Diákok tiltakoznak a Gázai övezetben zajló izraeli katonai műveletek ellen New Yorkban 2023. november 9-én (Fotó: MTI/EPA/Justin Lane)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.