Elemér 2024. február 28.
logo

Nem lesz béke, amíg a Hamász a Gázai övezetből támadhat

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.12.08. 15:35 2023.12.08. 15:50
Nem lesz béke, amíg a Hamász a Gázai övezetből támadhat

Addig nem lehetséges a tartós béke biztosítása az izraeli–palesztin háború kapcsán, amíg a Hamász palesztin iszlamista szervezet folytatni tudja a Gázai övezetből indított támadásait – jelentette ki pénteken a német külügyminisztérium szóvivője. Berlini sajtótájékoztatóján a szóvivő hangsúlyozta: támogatják, hogy további tűzszüneteket tartsanak a konfliktus övezetében.

Izraelt a Gázai övezet déli részén élő civil lakosság további szenvedésének elkerülésére és a nemzetközi humanitárius jog betartására szólította fel.

Eközben a Hamász fegyveres szárnya pénteken azt állította, hogy visszaverte az izraeli különleges erők egyik túszmentési kísérletét a Gázai övezetben, és egy fogoly és több izraeli katona is életét vesztette.

Az Ezzedin al-Kasszam Brigádjai Telegramon közzétett nyilatkozatában azt mondta, hogy harcosai észrevették a különleges erők mentési kísérletet végrehajtó egységét, megtámadták őket, több katonát megöltek és megsebesítettek. Az incidens helyszínét nem pontosították.

A terrorszervezet közleménye szerint a túszmentési kísérlet során meghalt a túszként fogva tartott, 25 éves Szaar Baruh izraeli katona. Az Izrael által az elhurcoltakról közzétett listán szerepel egy Szahar Baruh nevű 24 éves izraeli diák neve is, akit október 7-én hurcoltak el otthonából a terroristák. Az izraeli hadsereg egyelőre nem nyilatkozott az ügyben.

Borítókép: Izraeli légicsapás Gázában 2023. december 8-án. A Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveresei október 7-én támadást indítottak Izrael ellen, az izraeli haderő pedig válaszul légi és szárazföldi hadműveleteket hajt végre a Gázai övezetben (Fotó: MTI/EPA/Atef Szafadi)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.