Nem vetítenek zsidókról szóló filmet a repülőn „a kialakult helyzet miatt”

A British Airways bocsánatot kért, amiért a közel-keleti konfliktus miatt elhalasztotta egy zsidó témájú brit szitkom felvételét a fedélzeti szórakoztató műsorába.

2023. 12. 20. 16:47
Third test flight of a British Airways Airbus A350-1041 in Toulouse
A British Airways Airbus A350-1041 is undergoing its third test flight at Toulouse Blagnac Airport in Toulouse, France, on December 7, 2023. (Photo by Urbanandsport/NurPhoto) (Photo by Urbanandsport / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: AFP/Urbanandsport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A légitársaságnak ebben a hónapban kellett volna felvennie a Hapless című műsort a fedélzeti menüjébe, amely londoni zsidó karakterekről szól, de a folyamatban lévő háborúban „semlegesek” kívánnak maradni, ezért bejelentették, hogy a műsort félretették.

A British Airways (BA) szóvivője a Jewish News brit hetilapnak nyilatkozva reagált a döntés miatt kialakult aggodalmakra

Megértjük, hogy a tartalom felülvizsgálatára vonatkozó döntésünk felzaklatta és megbántotta a zsidó közösséget, és sajnáljuk – soha nem ez volt a szándékunk

– fogalmazott. 

„Büszkék vagyunk arra, hogy a szórakoztató lehetőségek széles skáláját kínáljuk ügyfeleinknek, és ezeket folyamatosan felülvizsgáljuk, figyelembe véve az aktuális eseményeket. A sorozat a jövő év elején jelenik meg repülőgépeinken” – közölte a szóvivő.

A Hapless alkotója, Gary Sinyor „sokkolónak” nevezte a döntést. Őt a légitársaság szórakoztató platformját kurátorként kezelő Spafax Media cég tájékoztatta arról, hogy a sorozatot egyelőre nem vetítik a repülőkön.

A Jewish News azt írja, hogy a Spafaxtól érkezett e-mailben az állt, hogy a British Airways megkérte őket, hogy vizsgálják felül a fedélzeten elérhető filmes tartalmakat az Izrael és a Hamász között zajló konfliktus miatt. 

Az a preferenciájuk, hogy a lehető legsemlegesebbek maradjanak ezekben a helyzetekben. Ennek eredményeképpen megkértek minket, hogy vegyük ki a Haplesst a decemberi programból, de nagyon szívesen sugározzuk majd, amint a konfliktus elcsitul

– írták. 

A British Airways bocsánatkérésére reagálva Sinyor elmondta: „Természetesen örülök, hogy a BA bocsánatot kért. Ez nem a zsidó közösségről szólt, bár hálás vagyok a támogatásért. A Hapless a mainstream közönségnek szól, és nemzeti légitársaságunk rossz döntést hozott, amikor egy olyan brit vígjátékot pécézett ki, amelyben zsidók szerepelnek” – fogalmazott. 

Borítókép: A British Airways, a brit nemzeti légitársaság egyik utasszállító repülőgépe (Fotó: Urbanandsport/NurPhoto/AFP)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.