Adorján , Adrián 2024. március 5.
logo

Németországban stratégiai dilemma áll fenn

Magyar Nemzet
Forrás: V4NA
2023.12.09. 19:19
Németországban stratégiai dilemma áll fenn

A V4NA nemzetközi hírügynökség közölte a Bild című lap interjúját Jens Spahnnal, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusával, korábbi szövetségi egészségügyi miniszterrel és az arra érkező politikai reakciót.

Jelenleg naponta ezer migráns érkezik illegálisan Németországba. Mindennap ezer, és közülük jó néhányat ez [az iszlám] a kultúra befolyásol

– nyilatkozta a korábbi miniszter, kiemelve, hogy az iszlám lenyomata nem tűnik el az emberekből, csak azért mert országhatárokon lépnek át.

Véleményem szerint sokan nem fogták fel a feladat nagyságát, amikor százezrek, sőt milliók érkeznek hozzánk az iszlám kultúrából

– fogalmazott, és a média által a valóságról közölt hamis képet is kifogásolta.

A kijelentésekre reagált Martin Hess, az Alternatíva Németországért (AfD) ellenzéki párt politikusa. Hess szerint nyilatkozataival Jens Spahn elismerte, hogy a média, a CDU, a CSU és az SPD szándékosan hazudnak a polgároknak.

Kifejtette azt is, hogy Németországban stratégiai dilemma áll fenn, mivelhogy politikailag jobbközép többséget akar, de mindig baloldali koalíciót kap.

Szerinte „az emberek konzervatív koalíciót akarnak, mert a baloldal, a vörösök és a zöldek nap mint nap bizonyítják alkalmatlanságukat, különösen szövetségi szinten.

Borítókép: A migránsok a menekültszálló területén, a sátrak előtt vesztegelnek. A városok és közösségek alig tudják befogadni az illegális menekülteket. (Fotó: Arne Dedert/DPA/DPA Picture-Alliance via AFP)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.