Online horror: sokkoló videókat posztolt a Snapchaten egy 11 éves diáklány

Baljóslatú incidens zavarta meg a nyugalmat egy Moulins környéki középiskolában Franciaországban.

2023. 12. 19. 8:04
Illusztráció, social media, facebook, snapchat, instagram, telefon, mobil (Forrás: Pexels)
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Baljóslatú incidens zavarta meg a nyugalmat egy Moulins környéki középiskolában Franciaországban, a diákok Snapchat-fiókjain keresztül sokkoló videók jelentek meg. Egy 11 éves diákot kihallgatott a rendőrség, miután több megdöbbentő videót osztott meg osztálytársaival, ami felháborodást váltott ki a szülők és a tanárok körében.

„A felkavaró képek, amelyek közül néhány lefejezést ábrázolt, a múlt héten keringtek az iskola falai között”

– számolt be róla a La Montagne francia lap.

Az országos oktatási hatóság riasztása nyomán a rendőrség december 15-én, pénteken gyorsan közbelépett, hogy véget vessen a morbid videók terjesztésének. A diáklányt, akit gyorsan azonosítottak, a nyomozók kihallgatták. Elmagyarázta, hogy a videókat az osztálytársaival való vita után osztotta meg.

A videók eredetét azonban még nem sikerült kideríteni, és folyamatban van a nyomozás annak a személynek az azonosítására, aki a videókat a lány rendelkezésére bocsáthatta. A moulins-i ügyész rámutat, hogy „életkorára való tekintettel a fiatal lányról feltételezhető, hogy nem vonható büntetőjogi felelősségre. A fiatalkorúak bírósága előtt azonban még mindig lehetséges a nevelési célzatú szankció.”

Ez a szomorú esemény emlékeztet egy hasonló incidensre, amely idén novemberben történt Carcassonne-ban, amikor egy 12 éves gyermeket letartóztattak, miután egy lefejezésről készült videót terjesztett. Az iskolásfiút ideiglenesen kizárták az iskolából, amíg a fegyelmi bizottság előtt nem jelenik meg.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.