Orbán Viktort és Vlagyimir Putyint is idézte Donald Trump a kampányrendezvényén + videó

A korábbi elnök óriási előnnyel vezet republikánus riválisai előtt a legfrissebb felmérések szerint.

2023. 12. 17. 14:37
TRUMP, Donald
Coralville, 2023. december 14. A Republikánus Párt elnökjelöltségére pályázó Donald Trump volt amerikai elnök beszédet mond az Iowa állambeli Coralville-ben tartott kampányrendezvényén 2023. december 13-án. Az amerikai elnökválasztást 2024 õszén tartják. MTI/AP/Charlie Neibergall Fotó: Charlie Neibergall
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még Vlagyimir Putyin is azt mondta, idézem, Biden politikai indíttatású üldözése riválisa ellen nagyon jól jön Oroszországnak, mivel megmutatja az amerikai politikai rendszer rothadtságát, ezáltal Washington nem leckéztethet másokat a demokráciáról – fogalmazott Donald Trump New Hampshire-ben tartott kampányrendezvényén szombaton. A korábbi elnököt óriási tömeg várta az eseményen, ahol Joe Biden mellett republikánus riválisait is kemény kritikával illette. 

New Hampshire ki fogja irtani a hazug RINO-kat (Republicans In Name Only; csak nevükben republikánusok – a szerk.)

– üzent Ron DeSantis floridai kormányzónak és Nikki Haleynek, akik Trump legfőbb riválisainak számítanak a republikánus előválasztáson. A volt elnök figyelmeztette a szavazókat: riválisai el fogják árulni őket úgy, ahogyan őt is elárulták. 

Iowa után New Hampshire-ben kezdődik meg a leghamarabb az előválasztás, január 23-án veszi kezdetét a szavazás. Trump kampánystábja úgy számol, hogy még a március 5-én megrendezésre kerülő szuperkedden – amikor a legtöbb államban szavaznak az elnökjelölt személyéről – előtt biztosítani tudja indulását a 2024-es elnökválasztáson. 

Trump beszédében Orbán Viktort is megemlítette:

Orbán Viktor, Magyarország nagy tekintélyű miniszterelnöke szerint Trump az az ember, aki megmentheti a nyugati világot

– idézte a kormányfő korábbi nyilatkozatát. 

A korábbi elnök előnye republikánus riválisai előtt megkérdőjelezhetetlen. A Harvard Egyetem és a The Harris Poll közvélemény-kutató vállalat által készített friss felmérés szerint Donald Trump a szavazatok 67 százalékát kapná, amennyiben ma tartanák az előválasztást, második helyen óriási lemaradással Ron DeSantis áll 11 százalékkal, őt követi Nikki Haley 10 százalékkal. 

Borítókép: A Republikánus Párt elnökjelöltségére pályázó Donald Trump volt amerikai elnök beszédet mond az Iowa állambeli Coralville-ben tartott kampányrendezvényén 2023. december 13-án. Az amerikai elnökválasztást 2024 õszén tartják (Fotó: MTI/AP/Charlie Neibergall)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.