Orbán Viktornak üzent Charles Michel Dubajból

Az Európai Tanács elnöke az ENSZ Éghajlatváltozási Konferenciáján tartott sajtótájékoztatón beszélt.

2023. 12. 02. 8:49
MICHEL, Charles
Dubaj, 2023. december 1. Charles Michel, az Európai Tanács elnöke beszédet mond az ENSZ 28. nemzetközi éghajlatváltozási konferenciájának (COP28) kétnapos csúcstalálkozóján Dubajban 2023. december 1-jén. A december 12-ig tartó tárgyalások december 1-jén és 2-án az éghajlatváltozással kapcsolatos világszintû cselekvési csúcstalálkozóval kezdõdnek, amelyen a civil társadalom vezetõi mellett az állam- és kormányfõk is részt vesznek. MTI/EPA/Ali Haider Fotó: Ali Haider
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már van egy társulási megállapodásunk Ukrajnával, amely számos lehetőséget kínál a szoros együttműködésre – magyarázta Charles Michel pénteken Dubajban az ENSZ Éghajlatváltozási Konferenciáján (COP28) tartott sajtótájékoztatón. 

Az Európai Tanács elnöke Orbán Viktor azon kijelentésére reagált, miszerint az uniónak stratégiai partnerséget kellene kialakítania Ukrajnával, mielőtt az állam- és kormányfők rábólintanának a csatlakozási tárgyalások megkezdésére.

Michel hétfőn tárgyalt a magyar kormányfővel Budapesten, a szűkszavó közleményből pedig csak annyi derült ki, hogy a megbeszélésre a decemberi EU-csúcs előkészületeinek keretében került sor. A csúcs legfontosabb és legtöbb feszültséget kiváltó kérdése Ukrajna uniós tagsága, illetve a háború sújtotta ország további uniós támogatása.

 

Borítókép: Charles Michel, az Európai Tanács elnöke beszédet mond az ENSZ 28. nemzetközi éghajlatváltozási konferenciájának (COP28) kétnapos csúcstalálkozóján Dubajban 2023. december 1-jén (Fotó: MTI/EPA/Ali Haider)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.