Óriási pusztítást végzett a Michaung ciklon + videó

Eddig kilenc halálos áldozatról tudni, kisgyerekek is vannak az elhunytak között.

2023. 12. 05. 11:28
null
Csennai, 2023. december 4. A Tambaram állami kórház vízzel elöntött folyosója a kelet-indiai Tamilnádu állam fõvárosában, Csennaiban 2023. december 4-én, miután a közeledõ Michaung trópusi vihar elõõrseként heves szél kíséretében nagy mennyiségû esõ zúdult a Bengáli-öböl partvidékére. A ciklon elleni óvintézkedésekként a hatóságok oktatási intézmények és hivatalok zárva tartását rendelték el a dél- és kelet-indiai partvidéken. MTI/AP Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Michaung ciklon nemrég érte el Indiát, a hatóságok már napokkal ezelőtt felhívták a lakosok figyelmét a közeledő veszélyre, és több településen is intézkedéseket hoztak a károk minimalizálása érdekében. 

A vihar azonban nem válogat: 

hatalmas hullámok árasztották el a partmenti városokat. Eddig legalább kilenc ember meghalt, az áldozatok között gyerekek is vannak.

 

Az ország egyes részein a következő 24 órában várhatóan kétszáz millimétert meghaladó heves esőzésekre lehet számítani, a hatóságok több mint nyolcezer ember evakuálását rendelték el. 

 India egyik legforgalmasabb repülőterét ideiglenesen le kellett zárni. 

A helyi sajtó szerint a Michaung ciklon által okozott pusztítás emlékeztet arra, hogy a tengerparti régiók mennyire kiszolgáltatottak a természet dühének. Miközben a mentési és helyreállítási munkálatok folyamatban vannak, az érintett közösségek a hatalmas vihar utóhatásaival küzdenek, várhatóan hetekig eltartanak a helyreállítási munkák.

Borítókép: A Tambaram állami kórház vízzel elöntött folyosója a kelet-indiai Tamilnádu állam fővárosában, Csennaiban 2023. december 4-én (Fotó: MTI/AP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.