Putyin is elmondta újévi beszédét

A hagyományos újévi beszédet az oroszok csaknem fele szokta nézni minden évben.

2023. 12. 31. 14:25
PUTYIN, Vlagyimir
Moszkva, 2023. december 14. Vlagyimir Putyin orosz elnök évértékelő sajtóértekezletet tart a moszkvai Gosztiny Dvor konferenciaközpontban 2023. december 14-én. MTI/AP pool/Alekszandr Zemljanyicsenko Fotó: Alekszandr Zemljanyicsenko
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vlagyimir Putyin, Oroszország elnöke megtartotta hagyományos újévi beszédét, amit elsőként Kamcsatka és Csukotka lakosai láthattak. Ugyanis, mint tudni illik, Oroszországban tizenegy időzóna van. Az elnök a beszédében kiemelte, hogy

az eltelt évben a jövő megteremtéséért keményen dolgoztunk, és sokat értünk el, büszkék lehetünk közös eredményeinkre, örültünk a sikereknek, és határozottan védtük a nemzeti érdekeket. Szabadságunk és biztonságunk, értékeink megingathatatlan támaszunk voltak és maradnak a jövőben is.

Putyin elmondta, hogy „a fő dolog, ami egyesíti és összeköti az oroszokat, az az ország sorsa, és annak a történelmi szakasznak a megértése, amelyen Oroszország áthalad most, és a társadalom előtt álló nagyszabású célok és a szülőföld iránti felelősség, amelyet mindannyian érzünk.”

Az orosz elnök szólt a katonákhoz is, 

hőseink vagytok, és veletek a szívünk. Büszkék vagyunk rátok, csodáljuk bátorságotokat. Tudjátok, hogy az orosz állampolgárok millióinak őszinte támogatását élvezitek akkor is, ha most messze vagytok a szeretteitektől.

Hozzátette, hogy „nem egyszer bebizonyítottuk, hogy a legnehezebb problémákat is meg tudjuk oldani, és soha nem adjuk fel, mert nincs az az erő, amely el tudná feledtetni apáink emlékét, hitét.”

Putyin hangsúlyozta, hogy 2024-et Oroszországban a család évének nyilvánították.

És persze igazi nagy család az, ahol gyerekek nőnek fel, ahol a figyelem, a szülők iránti gondoskodás, az egymás iránti szeretet és tisztelet uralkodik. Az apai ház iránti szeretet minden generációjának e rokonságából születik és táplálkozik a szülőföld iránti odaadás. A következő évben minden orosz családnak a legjobbakat kívánom, mert minden család története alkotja hatalmas, gyönyörű és szeretett hazánk történelmét. 

Mi döntjük el az ország sorsát, mi hozzuk létre Oroszország népét, egy ország, egy nagy család vagyunk. Biztosítjuk a haza magabiztos fejlődését és polgáraink jólétét

 − emelte ki az orosz elnök.

A Szovjetunióban, majd Oroszországban és más posztszovjet országokban a december 31-i éjfél előtti évenkénti televíziós újévi beszéd hagyománya Leonyid Brezsnyev vezetésével kezdődött 1971-ben, amelyet Mihail Gorbacsov, Borisz Jelcin, Vlagyimir Putyin és Dmitrij Medvegyev is folytattak. 

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök (Fotó: MTI/Alekszandr Zemljanyicsenko)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.