Súlyos helyzetre figyelmeztet a Harvard jogászprofesszora

Claudine Gaynek „és a sokszínűség, a méltányosság és a befogadás egész bürokráciájának mennie kell, ha a Harvard vissza akarja nyerni a nagy kutatóegyetem státusát” – figyelmeztet Alan Dershowitz, az egyetem legendás professzora.

2023. 12. 27. 19:59
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jogász szerint tragikus módon a világ egyik legnevesebb felsőoktatási intézménye lassanként nevetség tárgyává válik, mert Claudine Gay, a Harvard jelenlegi elnöke „a rossz ember a rossz időben a rossz helyen”.

– Volt idő, amikor a Harvard a tanulás helye volt. Ma a propaganda és a gyűlölet helye

− mondta Dershowitz egy rádióműsorban.

Mint arról beszámoltunk, Gay nemcsak teret adott az egyetem területén Izrael-ellenes tüntetéseknek, de az antiszemitizmus kérdésével foglalkozó kongresszusi meghallgatáson sem ő, sem az MIT és Pennsylvaniai Egyetem elnökei sem voltak hajlandók egyenes választ adni arra a kérdésre, hogy megsérti-e a zsidók népirtására való felhívás az egyetemük magatartási kódexét vagy a zaklatásra vonatkozó szabályokat. Szerintük ez kontextustól függ és attól, hogy a beszéd átcsap-e cselekvésbe.

Nem sokkal később olyan hírek is napvilágra kerültek, amelyek szerint Gay a doktori disszertációjának egyes részeit plagizálta.

Dershowitz szerint már Gay kinevezése is hiba volt, és reméli, hogy az illetékesek most meghozzák a megfelelő döntést, és eltávolítják a botrányt botrányra halmozó elnököt.

Borítókép: Alan Dershowitz, a Harvard jogászprofesszora (Forrás: X)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.