Újra csúnyán leégett Joe Biden: most a számokkal gyűlt meg a baja az elnöknek + videó

Egyre inkább látszik az amerikai elnök teljes szellemi leépülése.

2023. 12. 09. 15:46
BIDEN, Joe
Washington, 2023. augusztus 16. Joe Biden amerikai elnök beszédet mond az amerikai inflációcsökkentési törvény aláírásának évfordulója alkalmából a washingtoni Fehér Házban 2023. augusztus 16-án. Biden 2022 augusztusában írta alá a törvényjavaslatot, amely többek között 430 milliárd dollár támogatást tartalmaz adókedvezmény formájában a zöld gazdasághoz kapcsolódó, az Egyesült Államokban gyártott termékekre. MTI/EPA/Michael Reynolds Fotó: Michael Reynolds
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amikor az ember már azt hinné, hogy Joe Biden nem tud újat mutatni, akkor jön és bejelent egy infrastrukturális tervet – írja a Mandiner.  De nem akárhogyan: a demokrata vezető azt találta mondani, hogy a fent említett programnak a költsége

több mint egymilliárd háromszázmillió trillió háromszázmillió dollár.

Az esetről készült videót itt nézheti meg:

Már megszokhattuk, hogy Joe Biden minden magas rangú találkozón produkál olyat, amin valószínűleg sokan nevetnénk – ha nem az Egyesült Államok első emberéről lenne szó. Korábban egy egyetemen tartott egy negyvenperces beszédet, amelynek végeztével oldalra fordult, és kezét nyújtotta valakinek, csakhogy rajta kívül senki nem állt a pódiumon. A némileg zavartnak tűnő elnök ezután néhány másodpercig még téblábolt, majd hátat fordított a közönségének és elballagott. 

Nemrég pedig az amerikai elnököt láthatóan untatta kínai kollégája, Hszi Csin-ping sajtótájékoztatója San Franciscóban az APEC-csúcson tartott találkozójuk után − egyszerűen elszundított. Bár első ránézésre vicces a jelenet, valójában óriási tiszteletlenség a kínai vezetővel szemben.

Az amerikai elnök szokásához híven mintha máshol járt volna a megbeszélésen.

A veteránok napján – amit minden évben november 11-én tartanak az Egyesült Államokban – az arlingtoni temetőbe látogatott el, hogy lerója tiszteletét az elhunyt katonák előtt.

Az amerikai elnök egy beszédet is mondott a helyszínen, ahova alelnöke, Kamala Harris is vele tartott. A békés megemlékezés azonban cirkuszba való mutatvánnyá alakult át egyetlen pillanat alatt, amikor Biden elvesztette a kapcsolatot a valósággal. Legalábbis erre utalnak azok a képsorok, amelyek percek alatt bejárták a világhálót, és amelyek azt mutatják, hogy az elnök nem tudta, hol van.

A tiszteletadás után visszafordult a katonához, akitől zavartan kérdezett valamit, majd a tiszt a kezét kinyújtva az elnök irányába mutatott, mire lassan, kicsit bizonytalanul visszasétált a helyére.

 

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök beszédet mond az amerikai inflációcsökkentési törvény aláírásának évfordulója alkalmából a washingtoni Fehér Házban 2023. augusztus 16-án (Fotó: MTI/EPA/Michael Reynolds)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.