Bátor , Ákos 2024. február 27.
logo

Egyre több részlet derül ki a Joe Biden és fia üzleti partnerei közötti kapcsolatokról

Magyar Nemzet
2023.12.06. 11:33
Egyre több részlet derül ki a Joe Biden és fia üzleti partnerei közötti kapcsolatokról

Újabb és újabb információk látnak napvilágot a Joe Biden amerikai elnök és fia, Hunter Biden üzleti partnerei közötti összefonódásokról. Bár az elnök váltig állítja, hogy nemhogy nem folyt bele a fia üzelmeibe, de tudomása sem volt róluk, ezt az állítást a képviselőház bizottságai informátoroktól kapott adatok és bekért dokumentumok alapján megcáfolták.

Néhány hete James Comer, a felügyeleti bizottság elnöke felfedte, hogy Joe Biden még alelnökként álneveket használt a fia üzlettársaival való kapcsolattartásra.

Gary Shapley és Joseph Ziegler, akik informátorként segítették a képviselőházi bizottságok munkáját, és máig adóhatósági ügynökként dolgoznak, most kiderítették, hogy az idősebbik Biden 2010 és 2019 között összesen 327 alkalommal váltott e-maileket – álneveket, illetve privát e-mail-fiókokat használva – a fia üzlettársaival, ezek többsége pedig az alelnöki hivatali idejére esett.

Több mint ötven alkalommal közvetlenül lépett kapcsolatba azzal az Eric Schwerinnel, akit a bizottsági jelentések csak úgy emlegetnek, mint a Bidenék körüli fedőcégháló „építészét”.

Egy forrás a Fox News amerikai televíziós hálózatnak elmondta, hogy az informátorok csak a levelezések metaadataihoz fértek hozzá. Az azonban így is kiderült, hogy a Joe Biden és Schwerin közötti e-maliezések sűrűsödtek, valahányszor az akkori alelnök Ukrajnába készült.

Mint arról beszámoltunk, Hunter Biden évekig volt az ukrán Burisma energetikai holding igen jól fizetett igazgatósági tagja, apja pedig alelnökként saját bevallása szerint is nyomást gyakorolt az akkori ukrán kormányra, hogy rúgja ki Viktor Sokin főügyész, aki akkoriban épp a Burisma piszkos ügyei után nyomozott.

Úgy tűnik, Biden alelnök úgy kezelte az Air Force Two-t, mint egy vállalati repülőgépet, és Hunter Biden üzleti érdekeinek előmozdítása érdekében utazott Ukrajnába és Mexikóba

− mutatott rá Jason Smith, a költségvetési bizottság elnöke, aki Smith Comerrel és a képviselőház igazságügyi bizottságának elnökével, Jim Jordannal közösen vezeti a Joe Biden alkotmányos felelősségre vonásával (impeachment) kapcsolatos vizsgálatot, amely a Biden családhoz érkező külföldi pénzek körüli kérdéseket hivatott tisztázni.

A képviselőház a vizsgálat kapcsán Hunter Bident is beidézte, aki várhatóan december 13-án tanúskodik majd.
 

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök és fia, Hunter Biden (Fotó: Getty Images via AFP/Drew Angerer)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.