A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Egyre több részlet derül ki a Joe Biden és fia üzleti partnerei közötti kapcsolatokról

Újabb és újabb információk látnak napvilágot a Joe Biden amerikai elnök és fia, Hunter Biden üzleti partnerei közötti összefonódásokról. Bár az elnök váltig állítja, hogy nemhogy nem folyt bele a fia üzelmeibe, de tudomása sem volt róluk, ezt az állítást a képviselőház bizottságai informátoroktól kapott adatok és bekért dokumentumok alapján megcáfolták.

2023. 12. 06. 11:33
President Biden Hosts The Annual White House Easter Egg Roll
US-PRESIDENT-BIDEN-HOSTS-THE-ANNUAL-WHITE-HOUSE-EASTER-EGG-ROLL Fotó: DREW ANGERER
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Néhány hete James Comer, a felügyeleti bizottság elnöke felfedte, hogy Joe Biden még alelnökként álneveket használt a fia üzlettársaival való kapcsolattartásra.

Gary Shapley és Joseph Ziegler, akik informátorként segítették a képviselőházi bizottságok munkáját, és máig adóhatósági ügynökként dolgoznak, most kiderítették, hogy az idősebbik Biden 2010 és 2019 között összesen 327 alkalommal váltott e-maileket – álneveket, illetve privát e-mail-fiókokat használva – a fia üzlettársaival, ezek többsége pedig az alelnöki hivatali idejére esett.

Több mint ötven alkalommal közvetlenül lépett kapcsolatba azzal az Eric Schwerinnel, akit a bizottsági jelentések csak úgy emlegetnek, mint a Bidenék körüli fedőcégháló „építészét”.

Egy forrás a Fox News amerikai televíziós hálózatnak elmondta, hogy az informátorok csak a levelezések metaadataihoz fértek hozzá. Az azonban így is kiderült, hogy a Joe Biden és Schwerin közötti e-maliezések sűrűsödtek, valahányszor az akkori alelnök Ukrajnába készült.

Mint arról beszámoltunk, Hunter Biden évekig volt az ukrán Burisma energetikai holding igen jól fizetett igazgatósági tagja, apja pedig alelnökként saját bevallása szerint is nyomást gyakorolt az akkori ukrán kormányra, hogy rúgja ki Viktor Sokin főügyész, aki akkoriban épp a Burisma piszkos ügyei után nyomozott.

Úgy tűnik, Biden alelnök úgy kezelte az Air Force Two-t, mint egy vállalati repülőgépet, és Hunter Biden üzleti érdekeinek előmozdítása érdekében utazott Ukrajnába és Mexikóba

− mutatott rá Jason Smith, a költségvetési bizottság elnöke, aki Smith Comerrel és a képviselőház igazságügyi bizottságának elnökével, Jim Jordannal közösen vezeti a Joe Biden alkotmányos felelősségre vonásával (impeachment) kapcsolatos vizsgálatot, amely a Biden családhoz érkező külföldi pénzek körüli kérdéseket hivatott tisztázni.

A képviselőház a vizsgálat kapcsán Hunter Bident is beidézte, aki várhatóan december 13-án tanúskodik majd.
 

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök és fia, Hunter Biden (Fotó: Getty Images via AFP/Drew Angerer)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.