Uniós biztos: Kizárt, hogy Magyarország több pénzt kapjon

Kiszivárgott Johannes Hahn levele.

2023. 12. 14. 12:27
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A brüsszeli Politico hírportál birtokába jutott Johannes Hahn uniós költségvetési biztos levele, melyben a „jogállamisági hiányosságok” miatt visszatartott pénzekről írt.

A bizottság megállapítja, hogy Magyarország nem fogadott el olyan korrekciós intézkedéseket, amelyek a fennálló problémák megoldására irányulnának

– áll a dokumentumban. A klasszikus jogállamisági vita tehát továbbra is fennáll, amit az úgynevezett 27 szupermérföldkő foglal össze. Az osztrák politikus kizárta a Magyarországnak járó további uniós források folyósítását.

Még mindig vannak olyan kötelezettségvállalások, amelyeket sem helyesen, sem időben nem teljesítettek

– áll a levélben.

Az, hogy a Politico közölte a levél tartalmát, némileg ironikus, mivel ezzel megtörték az általuk hetek óta terjesztett szisztematikus hazugságot, miszerint a nemrégiben megkapott 10,2 milliárd eurót „korrupciós és jogállamisági aggályok” miatt fagyasztottak volna be. Ez nem igaz, hiszen a megkapott pénzek az igazságügyi rendszerrel kapcsolatos aggályok miatt voltak visszatartva.

Borítókép: Illusztráció (Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.