Keményen odaszólt Orbán Balázs az osztrák uniós biztosnak

A miniszterelnök politikai igazgatója egy, a Facebookon közzétett bejegyzésben tette helyre a költségvetési biztost.

2023. 10. 30. 20:52
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az igazat megvallva, többet vártunk volna osztrák sógorunktól, Johannes Hahntól, mint amit a Die Weltben mondott Magyarországról. A kettős mérce már elérte a kínos szintet, ezért jobb lenne, ha tartózkodna a további politikai kavarástól, és inkább a megállapodást segítené elő

– írta Facebook-bejegyzésében Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója.

Johannes Hahn, az EU költségvetési biztosa a 2027-ig szóló uniós költségvetésről beszélt a Die Weltnek – írta meg a Mandiner korábban. Ennek kapcsán felmerül, hogy Magyarország blokkolja az Ukrajnának szánt támogatásokat. – Ha Magyarország nem hajlandó, akkor a többi 26 uniós tagállammal találnak majd megoldást. Ez bonyolultabb, de lehetséges – fogalmazott Hahn. 

Magyarország nem állíthat meg minket

 – tette hozzá Hahn.

Orbán Balázs kijelentette, hogy Magyarország fenntartja saját szuverén álláspontját az Európai Bizottság költségvetés-módosítási javaslatával és a jogállamisági eljárással kapcsolatban is. A kettőnek pedig a politikus szerint semmi köze egymáshoz.

Mára mindenki számára nyilvánvalóvá vált, hogy az ukrajnai háborúval kapcsolatos nyugati stratégia nem működik. Új stratégiára van tehát szükség. A mi megítélésünk szerint pedig előbb kell megalkotni az új stratégiát, és utána kell összerakni annak a pénzügyi lábát, nem pedig fordítva.

– zárta a bejegyzését Orbán. 

Borítókép: Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. október 24-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.