Visszatérek – ígérte az ötödjére kitoloncolt bevándorló

A cseh állampolgárságú férfit 41 alkalommal ítélték el különböző bűncselekmények miatt.

2023. 12. 23. 15:55
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 45 éves Christopher David 2002-es első érkezése óta legalább négyszer illegálisan túljutott a brit határőrizeten, különféle álneveken, és több mint 41-szer ítélték el, amióta az országban tartózkodott. Amikor a múlt hónapban ismét letartóztatták Boltonban, a férfi annyit mondott a nyomozóknak: 

Ezzel is csak pazarolja a kormánya a pénzt. Úgyis vissza fogok jönni, ki-be, ki-be.

A vizsgálatok során kiderült, hogy Nagy-Britanniában olyan bűncselekmények miatt ítélték már el, mint veszélyes vezetés, kábítószer birtoklása és bolti lopás.

A boltoni bíróságon tárgyalták a cseh állampolgár ügyét, akiről kiderült, hogy az elmúlt 20 évben több álnevet is használt, és az is, hogy legutóbb júliusban toloncolták ki.

Hosszú ideig nem bírta Nagy-Britannia nélkül, ugyanis már szeptemberben visszaszökött az országba Kristian David néven. Prágából Manchesterbe repült, mielőtt beköltözött egy házba Bolton Deane negyedében, ahol a családja legálisan lakik. Kicsit több mint két hónapig tudott észrevétlen maradni, mielőtt november 20-án őrizetbe vették.

Az ügyész, Hunter Gray a meghallgatáson azt mondta: 

Folyamatosan bebizonyította, hogy az országban való jelenléte nem szolgálja a közjót.

Az illegálisan az országban tartózkodó férfit tavaly már elítélték hasonló bevándorlási bűncselekmények miatt. Azt nem tudni, hogy további biztonsági intézkedéseket vezetnek-e be, hogy megakadályozzák a visszatérését.

David ügyvédje kifejtette, hogy a férfi egyszer tényleg legálisan érkezett az országba, akkor, amikor az Egyesült Királyság is az Európai Unió tagja volt. A védő azt is kiemelte, hogy nem embercsempészek zsebét tömte, nem tutajon át jött át a csatornán vagy egy teherhajó aljában bújt el. Kifejtette, hogy David megpróbált megfelelő életet építeni az Egyesült Királyságban feleségével, négy gyermekével és két unokájával.

Közérdek fűződik ahhoz, hogy kiutasítsák az országból azokat a külföldi állampolgárokat, akiknek jelenléte ebben az országban nem szolgálja a közjót, és a bevándorlási döntéseket megsértve próbálnak itt lenni

 – mondta Clayson bíró.

Borítókép: Illusztráció. (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.