Az Európai Bizottság visszaél a hatalmával, a magyar diákokat bünteti

A magyar diákok Erasmus-programból való kizárása az Európai Unió látványos hibáinak egyike a Szlovén Demokrata Párt egyik politikusa szerint.

2024. 01. 04. 6:46
VON DER LEYEN, Ursula
Brüsszel, 2023. november 8. Ursula von der Leyen, az Európai bizottság elnöke az Európai Unió 2023-as bõvítési csomagjáról és a Nyugat-Balkán új növekedési tervérõl tart sajtóértekezletet Brüsszelben 2023. november 8-án. A bizottság bejelentette, hogy a csatlakozási tárgyalások megkezdését javasolja Ukrajnával és Moldovával, javasolja továbbá a tagjelölti státusz megadását Georgiának. MTI/EPA/Olivier Hoslet Fotó: Olivier Hoslet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Bizottság a jobboldali kormányok megbüntetésével visszaél a jogállamisággal kapcsolatos szabályokkal, miközben figyelmen kívül hagyta a baloldali kormányok által elkövetett mulasztásokat, elsősorban Máltán és Szlovákiában – jelentette ki a Nova24-nek adott interjújában Milan Zver.

A Szlovén Demokrata Párt (SDS) képviselője úgy véli, abszolút elfogadhatatlan, hogy az Orbán-kormány megbüntetésével a magyar fiatalokat károsítja meg az Ursula Von der Leyen által vezetett EB.

A politikus állítja, a magyar diákok Erasmus-programból való kizárása az Európai Unió látványos hibáinak egyike, és ő mindent megtett a döntés ellen – hívja fel rá a figyelmet a Mandiner. 

Az interjúban a migráció kérdése is előkerült. Milan Zver hangsúlyozta: 

Sajnos az is nyilvánvaló, hogy a nem kormányzati szervezetek részt vesznek a migránsok csempészésében, és finanszírozásuk egy részét az EU-tól és a tagállamoktól kapják, ezért kértem az Európai Bizottságtól azoknak a nem kormányzati szervezeteknek a listáját is, amelyek uniós finanszírozásban részesültek és részt vesznek olyan műveletekben, amelyek illegális migránsokat hoznak az EU-ba.

Az európai parlamenti képviselő szerint az Európai Tanács néhány határozatának végrehajtása – az Európán kívüli befogadóközpontok felállítása, az illegális migránsok szigorú visszaküldése, valamint az EU külső szárazföldi és tengeri határainak lezárása az illegális migránsok előtt – azonnali gátat szabna az Európába irányuló illegális migrációnak.

Borítókép: Ursula von der Leyen, az Európai bizottság elnöke az Európai Unió 2023-as bővítési csomagjáról és a Nyugat-Balkán új növekedési tervéről tart sajtóértekezletet Brüsszelben 2023. november 8-án. A bizottság bejelentette, hogy a csatlakozási tárgyalások megkezdését javasolja Ukrajnával és Moldovával, javasolja továbbá a tagjelölti státus megadását Georgiának (Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.