Abszurd: bírálták Orbán Viktort, mert tiszteletét tette egy temetésen

Egy igazi zöldfülű ment neki a magyar miniszterelnöknek, Orbán Balázs pedig leporolta a bokszkesztyűjét.

2024. 01. 05. 16:05
CROO, Alexander De; MACRON, Emmanuel; RUTTE, Mark; FRIEDEN, Luc; ORBÁN Viktor; LAGARDE, Christine; METSOLA, Roberta; DELORS, Jacques
Párizs, 2024. január 5. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (középen, b) részt vesz Jacques Delorsnak, az Európai Bizottság korábbi elnökének búcsúztatási szertartásán a párizsi Invalidusok dómja díszudvarán 2024. január 5-én. Jacques Delors 2023. december 27-én hunyt el 98 éves korában. Orbán Viktor mellett Mark Rutte holland (b2), Alexander De Croo belga (b4), Luc Frieden luxemburgi kormányfõ (j4), Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke (j3), Christine Lagarde, az Európai Központi Bank (EKB) elnöke (j2). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Daniel Freund Brüsszel hírhedt kritikátlan követője súgott a Politico fülébe. A lap jobb híján azt járta körül, hogy Orbán Viktor meghívást kapott Jacques Delors, az Európai Bizottság korábbi elnökének búcsúztatási szertartására.

Az év első nagy uniós pillanata kapcsán a lap bár megírta, hogy a diplomáciai protokoll szerint elvárható, hogy egy megválasztott uniós vezető szerepeljen a vendéglistán, egy másik szemszögből is megközelítették a meghívót. A Politico Daniel Freund, zöld magyargyűlölő politikushoz fordult.

Az európai parlamenti képviselő egyszerre érezte magát felhatalmazva, hogy a magyar kormányfőt kritizálja és egy protokollszakértő bőrébe bújjon.

„Bizarr őt meghívni” – szakértett Freund, azzal indokolva, hogy Orbán Viktor szerinte akadályokat állít az Európai Unió útjába.

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója intette rendre a német EP-képviselőt az X oldalán.

Orbán Viktor már dolgozott európai ügyeken Delors-szal, amikor Daniel Freund még csak 10 éves volt, ezért inkább maradjon csendben, és tisztelje az elhunyt emlékét

– írta Orbán Balázs.

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök részt vesz Jacques Delors-nak, az Európai Bizottság korábbi elnökének búcsúztatási szertartásán a párizsi Invalidusok dómja díszudvarán 2024. január 5-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.