Élő közvetítés
Spanyolország
ÉLŐ
Németország

Az Egyesült Államokba érkezett az orosz külügyminiszter + videó

Az ENSZ emberi jogi főbiztosának és hivatalának nyilvánosan reagálnia kell arra, hogy az ukrán fegyveres erők donyecki civileket támadtak – jelentette ki Oroszország állandó ENSZ-képviselője.

2024. 01. 22. 6:55
UKRAINE-RUSSIA-CONFLICT EDITORS NOTE: Graphic content / Law enforcement officers photograph a body of a person killed as a result of a missile strike in Donetsk on January 21, 2024, amid the ongoing Russian-Ukrainian conflict. At least 25 people were killed and 20 injured in shelling on a market in the Russian-controlled city of Donetsk in east Ukraine, the region's Moscow-installed chief Denis Pushilin said on January 21, 2024. (Photo by STRINGER / AFP) Fotó: Europress/AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megérkezett Szergej Lavrov orosz külügyminiszter New Yorkba, ahol részt vesz az ENSZ Biztonsági Tanácsának Közel-Keletről és Ukrajnáról szóló ülésein.

Korábban az orosz külügyi szóvivő, Marija Zaharova a TASZSZ orosz állami hírügynökséggel azt közölte, hogy Lavrov január 22. és 24. között tartózkodik majd New Yorkban, hogy személyesen részt vegyen az ENSZ Biztonsági Tanácsának Közel-Keletről szóló vitáin és egy Ukrajnáról szóló találkozón. Számos kétoldalú találkozó is várható.

Emellett minden bizonnyal szó lesz a vasárnapi donyecki ukrán támadásról is, amelyben számos civil vesztette életét és sérült meg. 

Ahogy arról lapunk is beszámolt, az ukrán fegyveres erők (AFU) vasárnap egy zsúfolt donyecki piacot bombázott

A legfrissebb adatok szerint a támadás következtében 27 ember halt meg, további 25 ember megsebesült. 

Az orosz egészségügyi minisztérium arról is beszámolt, hogy 18 ember, köztük két gyermek került kórházba. A sérültek közül sokan súlyos állapotban vannak.

Az ENSZ emberi jogi főbiztosának és hivatalának nyilvánosan reagálnia kell arra, hogy az ukrán fegyveres erők donyecki civileket támadtak

– jelentette ki Gennagyij Gatilov, Oroszország állandó ENSZ-képviselője, írja az Izvesztyija orosz lap

„Felszólítjuk Volker Türk ENSZ emberi jogi főbiztost és hivatalát, hogy ne hagyják, hogy az ilyen atrocitások észrevétlenül maradjanak, nyilvánosan reagáljanak a civilek válogatás nélküli bombázására Donyeckben az ukrán fegyveresek részéről” – idézi Gatilov nyilatkozatát az orosz diplomáciai képviselet Telegram-csatornája.

Mint a diplomata megjegyezte, számos politikai és katonai kudarccal egyaránt szembesülve Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és hóhérai ismét a donbászi békés lakosságon töltik ki vak dühüket. Ugyanakkor Gatilov szerint a nyugati országok nem ítélik el ezt a barbár tettet.

Az orosz külügyminisztérium szerint az ukrán fegyveres erők reggeli mészárlása Donyeckben egy barbár terrorcselekmény volt, és a nemzetközi szervezeteknek és kormányoknak el kell ítélniük Kijev akcióit. 

A neonáci kijevi rezsim az Egyesült Államok támogatásával ismét barbár terrorcselekményt követett el Oroszország polgári lakossága ellen

– írja az orosz külügy egy közleményben.

 

Borítókép: Rendőrök helyszínelnek Donyeckben egy piacot ért támadás után (Fotó: AFP/Stringer)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.