Charles Michel bejelentése után stratégiát váltanak az uniós politikusok

Didier Reynders uniós biztos is új posztra pályázik.

2024. 01. 07. 20:56
REYNDERS, Didier; MICHEL, Charles
Brüsszel, 2016. október 24. Charles Michel belga kormányfõ (b) és Didier Reynders belga külügyminiszter sajtóértekezletet tart az Európai Unió és Kanada között tervezett szabadkereskedelmi megállapodás (CETA) vallon elutasítása ügyében összehívott, rendkívüli tanácskozás után Brüsszelben 2016. október 24-én. Az egyeztetésen nem született megállapodás Belgium francia nyelvû vallon tartományában a CETA aláírásáról vagy annak elvetésérõl, emiatt Belgium nem tudja aláírni a megállapodást. (MTI/EPA/Stephanie Lecocq) Fotó: STEPHANIE LECOCQ
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bejelentkezett az Európa Tanács főtitkári pozíciójára Didier Reynders, az EU igazságügyi biztosa – derült ki a belga Le Soirnak adott interjújából. A belga politikus azt követően hozta meg döntését, hogy Charles Michel, a testület elnöke bejelentette, hogy a júniusi európai parlamenti választásokon elindul a Reformista Párt (MR) színeiben, amelynek Reynders is a tagja. 

Noha a két politikus híres riválisok a párton belül, Reynders számára biztosabb választásnak tűnik, ha az Európa Tanács főtitkári pozícióját célozza meg, hisz ezt még Charles Michel is támogathatná.

Nem lehetetlen, hogy Charles Michel azt fogja szorgalmazni, hogy Reyndersnek legyen esélye [az Európa Tanácsban], hogy a következő öt évben ne legyen az útjában

– fogalmazott a Politicónak az MR párt egy tagja

A francia székhelyű Európa Tanács egy szélesebb európai szervezet, mely összesen 47 tagállamot foglal magába. Célja a demokrácia, az emberi jogok és a jogállamiság előmozdítása.

Borítókép: Charles Michel, az Európai Tanács elnöke (balra) és Didier Reynders, az EU igazságügyi biztosa (Fotó: MTI/EPA/Stephanie Lecocq)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.