Donáth, Cseh és társaik ismét felléptek a magyar diákok és kutatók pénzei ellen

A plenáris ülés napirendjén szereplő Erasmus-jelentéshez adtak be módosító javaslatot.

2024. 01. 11. 14:23
DONÁTH Anna Júlia; Cseh Katalin
Budapest, 2019. május 26. Cseh Katalin, a Momentum EP-listavezetõje (b) és Donáth Anna Júlia, a párt alelnöke, mandátumot szerzõ képviselõk a Momentum Mozgalom eredményváró rendezvényén a Dürer Rendezvényházban az európai parlamenti (EP-) választás napján, 2019. május 26-án. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor/MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezek a képviselők egyértelműen támogatják azt a zsarolási folyamatot, ami a magyar diákoknak és kutatóknak járó források akadályai. Donáth Anna és Cseh Katalin két képviselővel kiegészülve, a liberális Renew frakció nevében adták le módosítót a jövő heti plenáris ülés napirendjén szereplő Erasmus-jelentéshez.

Felszólítjuk a magyar kormányt, hogy haladéktalanul tegyen eleget a jogállamiság és az uniós értékek tiszteletben tartására

– kezdik. A jogállamisági ügyekről korábban Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője a Europe Right Now elnevezésű brüsszeli online lapnak úgy fogalmazott, hogy a liberális értékeket egyoldalúan képviselő bizottság hozzáállásában nyoma sincs az objektivitásnak.

A megkérdőjeleződő jogállamisági hercehurcára alapozott Erasmus-botrányról és a parlament előtt lévő jelentésről nemrégiben Navracsics Tibor nyilatkozott egy lengyel lapnak.

Sajnos a tárgyalások késő ősszel megrekedtek. Még mindig várjuk az Európai Bizottság válaszát a legutóbbi álláspontunkra, amelyet írásban küldtünk el. Úgy látom, hogy tárgyalópartnereinknek az Európai Parlament politikai zsarolása miatt nincs bátorságuk további lépéseket tenni a probléma megoldása érdekében

 

Borítókép: Cseh Katalin, a Momentum EP-listavezetője (b) és Donáth Anna Júlia, a párt alelnöke, mandátumot szerző képviselők a Momentum Mozgalom eredményváró rendezvényén a Dürer Rendezvényházban az európai parlamenti (EP-) választás napján, 2019. május 26-án (fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.