Fegyveres ámokfutás Liverpoolban, videón a bolti lövöldözés

A rendőrség órákkal később vette őrizetbe a feltételezett elkövetőt.

Forrás: Sky News, The Guardian2024. 01. 04. 10:20
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Letartóztattak egy férfit, miután szerda este három helyen lövések dördültek el Liverpoolban – közölte a The Guardian brit napilap rendőrségi forrásokra hivatkozva.

A 49 éves férfit Fazakerley–ben, Liverpool északi külvárosában vették őrizetbe a hatóságok. A lövésekről szóló első bejelentés egy üzletből érkezett, további incidens volt egy mozi előtt és egy közeli ingatlanban is. Az esetek egyikében sem sérült meg senki sem – közli a brit sajtó. A férfit életveszélyes lőfegyver birtoklása és rablás gyanújával tartóztattak le. Az elkövetőt a merseyside-i rendőrőrsre szállították, ahol továbbra is őrizetben tartják.

A média információi szerint a férfi este nyolc óra körül ment be az üzletbe, megfenyegette az eladót, és készpénzt követelt, majd fegyvert rántott és lőtt. Később elhagyta az üzletet, s üres kézzel távozott. A bolti eladó nem sérült meg, de nagyon megviselte az eset – közli a Sky News brit hírtelevízió.

Közvetlenül este kilenc előtt a rendőrség újabb hívást kapott. A bejelentések szerint lövések dördültek el a croxtethi Stonedale kiskereskedelmi parkban egy mozi előtt. Ott egy felfegyverzett férfi fenyegette meg az előcsarnokban tartózkodó személyzet két tagját, és számos lövést adott le a levegőbe, mielőtt autóba ült és megszökött. 

Nem múlt el sok idő, és újabb lövésekről érkeztek bejelentések. 22 óra 20 perc körül lövéseket hallottak egy a Malpas úton lévő ingatlannál.

Azt, hogy milyen megdöbbentő és elszomorító hatást gyakoroltak ezek az esetek a bolti eladóra, a Showcase Cinema mozi személyzetére és azokra a vendégekre, akik a mozi előtti lövések után a komplexumban bezárt helyzetbe kerültek, valamint a Malpas út lakóira, nem lehet alábecsülni

 – mondta a rendőrség illetékese.

A rendőrök az első esetet követően 13 órán belül azonosítottak egy férfit, akit megtaláltak és le is tartóztatták. A járőrök a következő időszakban is a helyszínen maradnak, hogy megnyugtassák az embereket.

A Stonedale kiskereskedelmi park és a környék összes üzlete zárva marad, amíg tart a nyomozást.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay, fsHH)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.