Fegyveresek törtek rá élő adás közben egy ecuadori televízióra + videó

Csuklyás fegyveresek rontottak be kedden az ecuadori TC televízió stúdióiba adás közben, lövöldözést és sikolyokat is lehetett hallani, néhány dolgozót túszul ejtettek.

Forrás: MTI2024. 01. 10. 5:59
LASSO, Guillermo
Quito, 2023. augusztus 10. Rendõr egy kórháznál, ahová a merénylet áldozatává vált Fernando Villavicencio ecuadori elnökjelöltet szállították Quitóban 2023. augusztus 9-én. Villavicenciót a választási kampányrendezvényén kialakult tûzharcban lõtték agyon, merénylõje nem sokkal késõbb belehalt sérüléseibe. Az ügyészség szerint a támadásban további kilenc ember sebesült meg, a hatóságok hat embert õrizetbe vettek. Guillermo Lasso államelnök országos szükségállapotot rendelt el hatvan napra, és háromnapos nemzeti gyászt hirdetett, emellett közölte, hogy megtartják az augusztus 20-ra kitûzött elnökválasztást. MTI/EPA/EFE/José Jácome Fotó: José Jácome
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az élő adásban látni lehetett, amint a stáb tagjai a TC quayaquili stúdióinak padlóján kuporogtak, miközben fegyveresek a kamera előtt gesztikuláltak. Azt is lehetett hallani, amint valaki felkiáltott: „A rendőrséget ne!”

 

Az országos rendőrség a közösségi médiában közölte, hogy a különleges egységeit a helyszínre vezényelték.

Később Roberto Izurieta Cánova, az elnök hivatal vezetője közölte, a televízió túszul ejtett munkatársait a rendvédelmi erők kiszabadították. Az országos rendőrparancsnok pedig bejelentette, hogy a televízió épületébe behatoló valamennyi fegyverest elfogták.

Noboa, az ország egyik leggazdagabb embere, aki novemberben lépett hivatalba, a kábítószer-kereskedelem, valamint az utcai és a börtönökben dúló erőszak visszaszorítását ígérte.

Noboa hatvannapos szükségállapotot hirdetett ki hétfőn, felhatalmazva a katonaságot, hogy járőrözzön egyebek mellett a börtönökben, és országos éjszakai kijárási tilalmat rendelt el.

Az intézkedés válasz volt a Choneros bűnszövetkezet vezetőjének, Adolfo Macíasnak a börtönből történt szökésére, ahol harmincnégy éves büntetését töltötte, valamint más, börtönökben történt incidensekre, amelyek során a fogvatartottak őröket ejtettek túszul.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/EFE/José Jácome)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.