Hajléktalan migránsok lepték el New York közkedvelt területeit + videó

A New York-i migránsválság már több mint tízmilliárd dollárba került az adófizetőknek.

2024. 01. 21. 18:04
Homeless Migrants Receive Food And Clothing At New York City Park
US-HOMELESS-MIGRANTS-RECEIVE-FOOD-AND-CLOTHING-AT-NEW-YORK-CITY Fotó: STEPHANIE KEITH
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vizelet és széklet mindenütt New Yorkban a Tompkins Square Park környékén, ahol több ezer hajléktalan migráns próbál menedékszállást szerezni. A legtöbbjüknek ugyanis lejárt az ideiglenes tartózkodási engedélye, New York pedig a kezdeti lelkesedés után hirtelen hátat fordított több ezer embernek. A turisták által is rendkívül kedvelt környék most inkább hasonlít egy horrorfilmben szereplő helyhez. Különböző segélyszervezetek igyekeznek élelmet és takarót biztosítani az utcán élő migránsoknak.

A helyiek szerint döbbenetes, ami történik a városban, minderről pedig Eric Adams polgármester tehet, aki hagyta, hogy százezres migránstömeg érkezzen New Yorkba, majd elhitette velük, hogy a város képes gondoskodni róluk.

A New York-i migránsválság egyébként már több mint tízmilliárd dollárba került az adófizetőknek, ezt pedig Joe Biden elnök okozta azzal, hogy megnyitotta a déli határokat minden illegális migráns előtt – jelentette ki Inna Vernikov, New York városi tanácsának tagja.

Borítókép: Hajléktalan migránsok élelmiszer- és ruhaadományokat kapnak a Tompkins Square Parkban New Yorkban (Fotó: Stephanie Keith/Getty Images/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.