Hatalmas lengyel tiltakozás Wroclawban

Tömegek gyűltek össze a wroclawi piactéren, hogy tiltakoznak Donald Tusk kormányának törvénytelen lépéseivel szemben. A demonstráción Anna Zalewska és Beata Kempa a Jog és Igazságosság Párt európai parlamenti képviselői is részt vettek.

2024. 01. 20. 19:26
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A wroclawi piactéren a demonstráción Beata Kempa beszédében rámutatott, Donald Tusk baloldali kormányfő tetteit a bosszú vezérli, írta a wPolityce lengyel hírportál.

Tiltakozunk a törvénytelenségek ellen, tiltakozunk az ellen, ami ma Lengyelországban történik. Nem lehet, hogy ma – oly sok évvel 1989 után – politikai foglyaink vannak. Ma mindannyian szolidaritást vállalunk Mariusz Kaminskival és Maciej Wasikkal, a ma elnyomott minisztereinkkel, akik börtönben vannak a korrupció elleni küzdelem miatt. Ezt nem lehet megtenni. A politikai foglyokat szabadon kell engedni

– követelte a Jog és Igazságosság (PiS) európai parlamenti képviselője. 

A szabadságunkat minden nap elveszik. Donald Tusk felmondta a házi feladatot. […] Nagyon sok erőfeszítés és munka vár ránk

– mutatott rá Anna Zalewska.

A tömeg többek között azt skandálta, hogy „A vörös varjú nem győzi le a sast” és „Bodnarra jön még a büntetés”. 

A demonstrációról számtalan fotót és videót is közzétettek az interneten.

Borítókép: Tüntetés Mariusz Kaminski és Maciej Wasik szabadon bocsátásáért Varsóban 2024. január 11-én (Fotó: Ladóczki Balázs)
 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.