Joe Bidennek alkalmassági vizsgálatot javasolt Donald Trump

Az Egyesült Államok volt elnöke szerint, aki indul az elnökválasztáson, alkalmassági teszten kéne átmennie.

2024. 01. 28. 6:43
TRUMP, Donald
Laconia, 2024. január 23. A Republikánus Párt elnökjelöltségéért küzdõ Donald Trump volt amerikai elnök köszönti az egyik támogatóját a New Hampshire állambeli Laconiában tartott elõválasztási kampánygyûlésén 2024. január 22-én. New Hampshire-ben január 23-án tartanak republikánus párti elõválasztást. Az elnökválasztást november 5-én rendezik az Egyesült Államokban. MTI/AP/Matt Rourke Fotó: Matt Rourke
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Most élesebbnek érzem magam, mint húsz évvel ezelőtt. Tényleg így érzem... és szerintem mindenkinek, aki indul az elnökválasztáson, alkalmassági vagy kognitív tesztet kellene végeznie” – jelentette ki Donald Trump egy nevadai gyűlésen, az állam február 8-i választási kampánya előtt.

A kampányban a megkérdőjelezhető mentális állapotú Joe Bidennel kívánhat szembehelyezkedni a kihívója (annak ellenére, hogy a mondatot párton belüli utolsó kihívójára reagálva, Nikki Hayley szavaira mondta el). Nem is olyan régen, amikor Trump egy idősek otthonához hasonlította a Fehér Házat egy parodisztikus videóban.

A volt elnök beszédének nagy részét a bevándorlás problémájának szentelte.

Lezárjuk a határt, befejezzük, és visszavonjuk az inváziót

– ígérte a választóknak. Ahogy a Reuters felidézi, Biden 2021-es hivatalba lépése óta rekordszámú migránst fogtak el az amerikai–mexikói határon, és a közvélemény-kutatások szerint a bevándorlás és a határ-ügy az idei általános választások egyik legfontosabb témája.

Borítókép: A Republikánus Párt elnökjelöltségéért küzdő Donald Trump volt amerikai elnök köszönti az egyik támogatóját a New Hampshire állambeli Laconiában tartott előválasztási kampánygyűlésén 2024. január 22-én (Fotó: MTI/AP/Matt Rourke)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.