Kreml: a donyecki ukrán rakétatámadás szörnyű terrorcselekmény

Peszkov a donyecki ukrán csapásokat a terrorizmus förtelmes cselekedetének nevezte.

2024. 01. 22. 14:02
Oroszország diplomáciai úton akarja lezárni a konfliktust, de ha kell, „az utolsó töltényig” harcolni fog az ukrán területekért, mondta a Kreml szóvivője.
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az Ukrán Fegyveres erők donyecki piacra mért csapása, amely 27 ember halálát okozta, nem más, mint színtiszta terrorizmus – jelentette ki Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő, számolt be róla a RIA Novosztyi

A kijevi rezsim továbbra is bestiális arcát mutatja... A polgári infrastruktúrára csapnak le. Emberekre, civilekre támadnak

– mondta a Kreml szóvivője.

Kijev nem válogatott a fegyverekben, amikor a donyecki üzletsorokra mért csapást, ami súlyos emberáldozatokat követelt – hangsúlyozta Peszkov. Ezért ez a csapás a terrorizmus förtelmes cselekedete.

Az elnököt tájékoztatták az incidensről, és megadta a szükséges utasításokat

– tette hozzá a szóvivő.

A védelmi minisztérium és más szervek megteszik az ilyenkor szükséges intézkedéseket a hasonló terrortámadások elleni védekezés érdekében – folytatta Peszkov. A sebesültek orvosi ellátásáról köztársasági szinten döntenek.

A Kreml szóvivője hangsúlyozta, a különleges katonai művelet folytatódik, hogy megvédjék a népet ettől a veszélytől. Vlagyimir Putyin nem tervez külön nyilatkozatot tenni a támadással kapcsolatban – zárta a szavait Peszkov.

Január 21-én reggel az ukrán fegyveres erők csapást mértek Donyeckre. A Teksztilcsik mikrokörzetben lévő piacot tüzérségi tűz alá vették. A DNR vezetője, Denisz Puszilin beszámolója szerint 27 civil meghalt, 25-en pedig megsebesültek, köztük két tizenéves.

25 killed in shelling of Russian-controlled city of Donetsk
A donyecki piac a támadás után. Fotó: Anadolu via AFP/Leon Klein

Mihail Murasko egészségügyi miniszter szerint 21 ember továbbra is kórházi kezelés alatt áll, egy beteg súlyos állapotban van. A donyecki orvosok online konzultációkat tartottak a szövetségi egészségügyi központok szakembereivel.

Hétfőt gyásznappá nyilvánították a „Donyecki Népköztársaságban” az ukrán csapatok civilek elleni agressziójának áldozatai miatt.

 

Borítókép: Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője az orosz elnök éves sajtótájékoztatóján Moszkvában (Fotó: AFP/Natalja Kolesnyikova)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.