„Nem állunk háborúban Oroszországgal, de kötelességünk lehetetlenné tenni győzelmét”

Az orosz győzelem az európai biztonság végét jelentené Emmanuel Macron szerint.

Forrás: Blid2024. 01. 20. 6:29
MACRON, Emmanuel
Davos, 2024. január 17. Emmanuel Macron francia elnök felszólal a Világgazdasági Fórum 54. találkozóján Davosban 2024. január 17-én. Az idei tanácskozást január 15. és 19. között rendezik a svájci városban. MTI/EPA/Keystone/Gian Ehrenzeller Fotó: Gian Ehrenzeller
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem hagyhatjuk, hogy Oroszország elhiggye, hogy meg tudja nyerni a háborút.

Az orosz győzelem az európai biztonság végét jelentené hangoztatta Emmanuel Macron a cherbourgi haditengerészeti támaszponton az orosz–ukrán háborúról szólva – a Bild beszámolója szerint.

Ezért továbbra is támogatjuk az ukránokat. 

Ez az ukrán katonák kiképzésével és katonai felszerelések szállításával történik a tüzérség, a földi légvédelem és a nagy hatótávolságú csapások területén – tette hozzá a franca elnök.

Újításokat is fogunk végezni, hogy megfeleljünk a drónok tömeges használata jelentette kihívásnak, amelyben Franciaország védelmi iparára támaszkodik

A védelmi ipar háborús üzemmódban van, gyorsabban és többet tud szállítani, mint korábban – mondta a francia elnök.

Borítókép: Emmanuel Macron francia elnök felszólal a Világgazdasági Fórum 54. találkozóján Davosban 2024. január 17-én. Az idei tanácskozást január 15. és 19. között rendezték meg a svájci városban (Fotó: MTI/EPA/Keystone/Gian Ehrenzeller)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.