Nem érezték meg a brüsszeliták, hogy mikor kell letenni a lantot

Orbán Balázs: Ti utáljátok a gazdákat, mi támogatjuk őket. Ez tény. Ki fognak titeket szavazni!

2024. 01. 26. 21:24
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Financial Times megírta, hogy az MCC Brussels gazdatüntetést szervezett szerdára, Brüsszelbe. Ezt nem tudta megemészteni Daniel Freund baloldali magyarkritikus európai parlamenti politikus és Halmai Katalin brüsszeli baloldali újságíró sem.

Halmai Katalin számon kérte az MCC brüsszeli agytrösztjén, hogy miért nem konferenciákat szerveznek. Frank Füredi, az intézet vezetője reagált a kritikára:

Szervezünk konferenciákat is, üdvözöljük, ha meglátogat minket, de mi egy olyan agytröszt vagyunk, amely nem csak gondolkodik, hanem cselekszik is. Bizonyára hallott már az elmélet és a gyakorlat kapcsolatáról

– írta a professzor, de a csörte itt még nem ért véget. Halmai számonkérő reakciójában azt sugallta, hogy nem kap meghívókat a rendezvényekre. 

A rendezvényekre, amelyekre akárki tud regisztrálni az MCC Brussels honlapján. Ennek ellenére Füredi meghívta őt a következő eseményükre.

A baloldali újságíróval párhuzamosan Freund is színre lépett. Erőltetett bejegyzésében arról érdeklődött – egyenesen Orbán Balázsnál, az MCC kuratóriumi elnökénél –, hogy mennyit fizettek a résztvevőknek.

Füredi a politikusnak egy szarkasztikus választ szánt: elmondta, hogy 25 ezer eurót fizettek minden egyes tüntetőnek, akik valójában egy német filmkészítő cég statisztái voltak. 

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója pedig oda szúrt, ahol a legjobban fájt a magyargyűlöletből karriert kovácsoló politikusnak.

Ti utáljátok a gazdákat, mi támogatjuk őket. Ez tény. Ki fognak titeket szavazni!

– írta Orbán Balázs. Halmaihoz hasonlóan Daniel Freund sem érezte meg, hogy mikor kell letenni a lantot. A fájdalmas szembesítésre azt a megállapítást tette, hogy az MCC rövidítésben az egyik M a trágya (angolul manure) szót jelöli.

Borítókép: Gazdatüntetés Brüsszelben, az Európai Parlament épülete előtti téren (Forrás: Hidvéghi Balázs/X)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.