Novák Katalin: El kell kerülnünk egy harmadik világháborút + videó

A köztársasági elnök a háború eszkalálódására figyelmeztetett a davosi Világgazdasági Fórumon.

2024. 01. 18. 9:43
null
Novák Katalin köztársasági elnök a davosi Világgazdasági Fórumon 2024. január 17-én (Fotó: Facebook/Novák Katalin)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyre szélesebb körben adnak hangot a világ vezető politikusai annak, hogy harmadik világháború fenyeget. Legutóbb Novák Katalin köztársasági elnök a davosi Világgazdasági Fórumon (WEF) fogalmazta meg aggodalmait:

El kell kerülnünk egy harmadik világháborút

– figyelmeztetett.

„El kell kerülnünk, hogy katonailag is belekeveredjünk és el kell kerülnünk a háború eszkalálódását” – fogalmazott. Hozzátette: „Ami számunka nagy érték, én is három gyermek édesanyja vagyok, hogy országunkban még mindig béke van, és meg kell őriznünk az országunk biztonságát”.

Országaink biztonságát meg kell őriznünk, és mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy elkerüljük a háború eszkalálódását

– szögezte le.

Borítókép: Novák Katalin köztársasági elnök a davosi Világgazdasági Fórumon 2024. január 17-én (Fotó: Facebook/Novák Katalin)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.