Orbán Viktor: Óriási lehetőséget látunk Magyarország számára az új világgazdasági rendszerben

A Nyugathoz tartozunk, de Keletről jöttünk.

Forrás: MTI2024. 01. 18. 20:23
ORBÁN Viktor; PHAM MINH CHINH
Orbán Viktor fogadta a vietnami miniszterelnököt Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ázsia megállíthatatlanul emelkedik, és ebben az új világgazdasági rendszerben óriási lehetőséget látunk Magyarország számára – hangsúlyozta Orbán Viktor, miután Pham Minh Chinh vietnami miniszterelnökkel tartott találkozón a két ország képviselői több megállapodást is aláírtak a karmelita kolostorban.
 

A magyar miniszterelnök felidézte:

a keleti nyitás politikája abból a gondolatból származott, hogy úgy éreztük, a világ gyorsan át fog alakulni, az erőviszonyok meg fognak változni, és Ázsia felemelkedésére valamilyen választ kell adnia Magyarországnak.

Ebből a szempontból rendkívül fontos Magyarországnak a vietnámi miniszterelnök látogatása: olyan kontinensről érkezett, amely megállíthatatlanul emelkedik, és benne Vietnám is példátlan módon fejlődik; könnyű megjósolni, hogy az előttünk lévő korszak nyertesei közé tartozik majd – tette hozzá Orbán Viktor.

ORBÁN Viktor; PHAM MINH CHINH
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A kormányfő kiemelte azt is, hogy minden ilyen átalakulás egyszerre lehetőség és kockázat. 

Mi ebben az új világgazdasági rendszerben óriási lehetőséget látunk Magyarország számára, hiszen származását tekintve a magyar egy keleti nép. A Nyugathoz tartozunk, de Keletről jöttünk, értjük azt a világot, és azok az értékek, amelyek ott fontosak, azok a magyaroknak is fontosak: a tisztelet, az egyenrangúság, a család és saját nemzetünk szolgálata

– fogalmazott a magyar kormányfő.

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Pham Minh Chinh vietnami miniszterelnök sajtónyilatkozatot tesz tárgyalásuk után a karmelita kolostorban 2024. január 18-án. (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.