Stratégiai hibát követtek el a demokraták

A demokrata kampánycsapat a fiatalokra építette fel a stratégiáját, de a számok azt mutatják, hogy ezzel stratégiai hibát vétettek – kongatja a vészharangot az egyik baloldali lap. Olyan társadalmi csoportokban is veszít támogatottságából Biden, amelyek eddig hagyományosan demokrata bázisnak számítottak.

Forrás: New York Magazine, USA Today, Fox News2024. 01. 04. 9:47
BIDEN, Joe
Washington, 2023. november 24. Joe Biden amerikai elnök a Gázai övezetet uraló, palesztin iszlamista Hamász szervezet által fogva tartott túszok elsõ csoportjának szabadon engedésérõl beszél a Massachusetts állambeli Nantucketben 2023. november 24-én, miután életbe lépett a négynapos tûzszünet Izrael és a Hamász között. MTI/AP/Stephanie Scarbrough Fotó: Stephanie Scarbrough
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Joe Biden amerikai elnök újraválasztási kampányában mindent egy lapra, a fiatal szavazók mozgósítására tettek fel a demokraták, de úgy tűnik, ez a stratégia most romokban hever – mutatott rá a liberális New York Magazine-ban Jonathan Chait.

Az elképzelhetetlen, legalábbis egyelőre, tagadhatatlanná vált. A progresszív mozgalom óriási tétet tett a fiatal szavazók mozgósítására. Ez a stratégia, amelybe élénk reményeket és hatalmas pénzösszegeket fektettek, most romokban hever

− fogalmazott Chait.

A veszély nem az, hogy a Biden által tömegesen demoralizált fiatal szavazók 2024-ben csak ülnek majd a babérjaikon. Hanem az, hogy valóban a republikánusokra fognak szavazni

− mutatott rá az újságíró.

A Fox News amerikai televíziós hálózat decemberi közvélemény-kutatása azt mutatta, hogy 

a 30 évesnél fiatalabb választók körében 13 százalékponttal vezet Donald Trump volt elnök.

A demokraták másik téves feltételezése az volt, hogy a faji hovatartozás lesz a meghatározó tényező a választási eredményekben, és evidenciának tekintették, hogy a kisebbségek, például a színes bőrű és a latin közösség tagjai rájuk szavaznak.

Csakhogy a felmérések azt mutatják, hogy ezen csoportokból egyre többen fordulnak el Biden elnöktől, agyrészt az elhibázott gazdaságpolitikája miatt, amelynek hatás(talanság)át a bőrükön érzik.

Ráadásul Chait szerint a színes bőrűek és a spanyolajkúak valójában mérsékeltebb nézeteket vallanak a bevándorlásról, a környezetvédelemről, a bűnözésről és az abortuszról, mint a fehér liberálisok. A progresszív aktivisták és a média félreértette ezt – világított rá az újságíró.

Ezt mutatja a USA Today felmérésének a napokban közzétett eredménye is, amely szerint csökken Biden támogatottsága az afroamerikai és a latin választók körében, még azok között is, akik 2020-ban rá szavaztak.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök (Fotó: MTI/AP/Stephanie Scarbrough)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.