Százmilliót költött egy család egy nyaralásra

Az egyiptomi üdülőhelyeken az újévi ünnepek alatti az orosz turisták átlag közel egymillió forintnak megfelelő összeget költöttek fejenként, az oroszországi túrák esetében pedig megközelítőleg négyszázezer forintot.

Forrás: Lenta.ru2024. 01. 10. 19:44
Fotó: Pixabay: https://www.pexels.com/hu-hu/foto/elelmiszer-divat-unnep-napszemuveg-413960/
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legdrágább út (326 ezer rubel, nagyjából 1,3 millió forint) Thaiföld lett, ez volt az egyik népszerű úti cél az oroszok körében. A listán szerepelt Egyiptom, orosz régiók, az Egyesült Arab Emírségek és Törökország is.

Szentpétervár (Fotó: Max Avans / pexels.com)

A tanulmány szerint az orosz célállomások közül Szentpétervár volt a vezető, az első három közé Nagy Szocsi és Krasznaja Poljana üdülőhely is bekerült. Az oroszok nyaralásának költségeit a Roszgoszsztrak biztosítótársaság és a Travelata.ru online utazásszervező foglalta össze, ezt a tanulmányt idézte a Lenta.ru.

A Travelata.ru marketingigazgatója, Oleg Kozirev megjegyezte, hogy az árak növekedése ellenére is 2023-ban negyven százalékkal nőtt az újévi ünnepek idejére a foglalások száma.

Korábban 2023-ban már megírták a legdrágább külföldi nyaralást, amit oroszok igénybe vettek.

Ismertté vált, hogy 24,5 millió rubelért (ami közel százmillió forint) egy hattagú orosz család nyaralt áprilistól júliusig a törökországi Belekben, az ötcsillagos, ultra all inclusive rendszeren működő Maxx Royal Belek Golf Resortban.

Borítókép: nyaralás, illusztráció (fotó: Pixabay / pexels.com)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.