Szijjártó Péter részvétét és együttérzését fejezte ki a japán külügyminiszternek

Bízunk benne, hogy újjáépítési erőfeszítéseik sikeresek lesznek és az élet hamarosan visszatérhet a normális kerékvágásba – írta a külgazdasági és külügyminiszter.

Forrás: MTI2024. 01. 04. 13:17
Földrengés
Földrengés (Fotó: MTI/AP/Kyodo News)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Részvétét és együttérzését fejezte ki a Japánban történt földrengés miatt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Kamikava Jóko japán külügyminiszternek.

Az MTI-hez is eljuttatott levélben Szijjártó Péter úgy fogalmaz: nagy fájdalommal értesült a Japánt sújtó pusztító földrengésről.

Engedje meg, hogy a hatalmas veszteség e tragikus pillanataiban kifejezzem legmélyebb részvétemet és őszinte együttérzésemet önnek és Japán népének. Bízunk benne, hogy újjáépítési erőfeszítéseik sikeresek lesznek és az élet hamarosan visszatérhet a normális kerékvágásba

– írta a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter hozzátette: „gondolataink és imáink az áldozatokkal és családjaikkal vannak ebben a nehéz időszakban”.

A külügyminiszter közösségi oldalán arról is írt, csütörtökre 78-ra emelkedett a halálos áldozatok száma és ötven eltűntet még keresnek a Japán középső részén fekvő Isikava prefektúrában, amelyet újév napján 7,6-os erősségű földrengés rázott meg. A kormány adatai szerint legalább kétszáz épület dőlt össze vagy rongálódott meg a földrengésben, amely után 1,2 méter magas hullámokkal szökőár érte el Vadzsima kikötőjét. Az elmúlt két nap alatt több mint száz utórengés történt a térségben.

Borítókép: A földrengések következtében leégett piac maradványai Japánban az Isikava prefektúrában fekvő Vadzsimában 2024. január 4-én. Az év elsõ napján 7,6-es erősségű földrengés rázta meg a Noto-félszigetet (Fotó: MTI/AP/Kyodo News)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.